5 briljante 1 aprilgrappen

door

Kikker in je bil

door

Analyse - Door de jaren heen zijn er veel goede 1 aprilgrappen uitgehaald met een IT-randje. De volgende 5 uit de historie zijn bijzonder goed geslaagd.

Op 1 april is het geoorloofd om een ander flink in de maling te nemen. De IT blijkt een goed onderwerp om mensen die er minder verstand van hebben flink op het verkeerde been te zetten. Er zijn er dan ook al heel wat geweest die nietsvermoedende naïevelingen het schaamrood op de kaken hebben bezorgd. Zoals met veel dingen.. als het al goed gedaan is, hoef je het zelf niet te doen. Hier volgen dus vijf bekende IT-gewortelde grollen uit de historie.

San Serriffe

De Britse krant The Guardian publiceerde in 1977 een zeven pagina’s tellende special over San Serriffe. Dat zou een kleine republiek zijn die bestond uit een aantal eilanden in de vorm van een puntkomma. Deze eilandenrepubliek werd in dusdanig rijke details neergezet, dat er maar een paar mensen waren die door hadden dat alle geografische namen van het eiland uit de typografie kwamen.
De punt van de puntkomma was het grotere eiland en heette Upper Caisse en het zuidelijke eiland in de vorm van een komma droeg de naam Lower Caisse. De hoofdstad heette Bodini en de bestuurder van de republiek was Generaal Pica.

De hele dag stond de telefoon van de redactie van The Guardian roodgloeiend. Mensen wilden allemaal meer informatie over dit geweldige vakantieoord. Het succes van deze grap heeft er naar verluid voor gezorgd dat 1 aprilgrappen ongekend populair werden bij Britse kranten. In 2006 is de grap overigens nog herhaald door Wikitravel.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.