Weer geval van Europese domeinnaamfraude

domein

Gepubliceerd: Donderdag 23 augustus 2007

Een bedrijf uit Brussel bestookt ondernemingen in heel Europa met het dringende verzoek om hun domeinnamen te verlengen.

Toon volledig artikel

coolhva op Donderdag 23 Augustus 2007 12:12

image zomerhack badge 2

Zie onderstaande link:

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=Suite+9%2C+Ansuya+Estate

Zijn genoeg bedrijven, ook in NL die dat adres gebruiken. Zou dat nou één persoon zijn?

bvdbos op Donderdag 23 Augustus 2007 22:46

image

Via [url="http://www.seychellesoffshore.com/"seychellesoffshore[/url] kan je willekeurige offshorebedrijfjes krijgen, er liggen er al klaar...

Ages of Love op Donderdag 23 Augustus 2007 13:03

image

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje met de mededeling dat mijn site niet goed geindexeerd werd door Google, Yahoo, Live, Ask.com en nog een paar search engines. Of ik 400 Euro wou betalen zodat mijn site beter geindexeerd zou worden. En dat terwijl hij bovenaan de lijst verschijnt op al die engines. =P


Beetje off topic, maar toch vergelijkbaar. ^_^

Zwooop op Donderdag 23 Augustus 2007 13:53

image

Gebruikers moeten per domeinverlenging zo'n 65 dollar betalen, terwijl andere bedrijven daar hooguit 8 dollar voor vragen.
Die 65 is niet eens zo heel veel hoger dan andere bedrijven die niet als malafide worden aangemerkt. En ehm... hooguit 8 dollar??? Noem er dan eens 3 die minder dan 8 dollar vragen?

CrazyJack op Donderdag 23 Augustus 2007 14:01

image

Nou ja, bij Site5 betaal ik voor de domeinnaam $8.88 per jaar. Da's zo'n 6,66 euro (hm). Een NL adres kost me zo'n 12 euro per jaar, komt toch vind ik niet in de buurt van die 65. Bovendien zit je dan wel vast aan iemand (voorzover het uberhaupt gebeurt) aan zo'n dubieus bedrijf (meer dan dubieus).

CrazyJack op Donderdag 23 Augustus 2007 14:02

image

Correctie, de namen zitten bij Namecheap.com. Hosting zit bij Site5, $5 per maand.

eMilt ! op Donderdag 23 Augustus 2007 13:59

image

Het vragen van geld voor een zogenaamde domeinverlenging terwijl er uiteindelijk helemaal niks gebeurd is simpelweg oplichting natuurlijk. Kan toch niet zo moeilijk om daar in onze Westerse maatschappij om daarvan de schuldigen te vinden. Als er betaald wordt via creditcard moeten er uiteidenlijk toch geldstromen via bankrekeningen plaatsvinden.

Het probleem met de bureau'tjes die bellen dat zogenaamd je .eu domein gekaapt zou worden door iemand anders en of je hem even snel a 200 euro wilt registreren, is dat ze eigenlijk niks illegaal doen. OK, ze vertellen een (kleine) leugen aan het begin van het gesprek, maar iedere verkoper liegt wel eens (bijvoorbeeld: 'we hebben er nog maar een paar op voorraad, dus u moet wel beslissen', terwijl het hele magazijn nog vol ligt).
De prijs die ze berekenen is veel te hoog natuurlijk maar daar is feitelijk niks illegaal aan. Iedereen bedrijf mag zijn eigen prijzen bepalen (hoog of laag). Het verhaal komt zo overtuigend over dat vele erin trappen vrees ik. En dan hebben we misschien ook nog de pech dat de domeinnaam eigendom wordt van het bureau in plaats van het bedrijf zodat je ook niet even kan verhuizen naar iemand anders als je er later achter komt dat het toch wel heel duur is.

griebels op Donderdag 23 Augustus 2007 14:33

image

Ik heb onlangs last van een zekere "euwebdomains.com". Een wereldbedrijf dat vestigingen heeft in 950 landen en een postbus in de UK! Telefonische helpdesk lijkt te veel werk te zijn, maar bellen vanuit onbekende nummers kunnen ze blijkbaar wel.

Deze bellen bedrijven op met de opmerking dat zij een registratie hebben ontvangen voor bijv. "whatever.org" en "whatever.biz". "Whatever" slaat dan meestal op de desbetreffende bedrijfsnaam.

Deze domeinen zouden worden gelinked aan een "pornografische website". Maaaaar... omdat u (het bedrijf dat ze bestoken) de "eerste rechthebbende" bent, hebben we vandaag een speciale aanbieding voor u: Voor maar x euro (meestal factor 4 tot 5 hoger dan een reguliere registratie), gaat de registratie naar u, in plaats van de "pornoboer".

Als ze een potentieel slachtoffer aan de haak hebben, laten die lui niet los. Tot op heden hebben we in alle gevallen de "gewraakte domeinen" maar geregistreerd, tegen normale kosten. Het is immers niet uit te sluiten dat deze malifide figuren alsnog betreffende domeinen registreren en daadwerkelijk linken aan een pornosite.

Misschien dat Webwereld hier ook eens aandacht aan kan besteden (voornamelijk als waarschuwing), (potentieele) slachtoffers zullen eenvoudig te vinden zijn (ik ken inmiddels twee).

Een greep uit de Google Index:
www.google.nl/s...uwebdomains.com

H Elderman op Donderdag 23 Augustus 2007 15:18

image

Zie ook http://www.internetoplichting.nl/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?num=1186750952/0#0

Het adres in Brussel is een postbus adres, dat je kunt huren.
Het bedrijf zelf is gevestigd in de Seychellen:

DOMAIN RENEWAL SA
Suite 9, Ansuya Estate
Revolution Avenue
Victoria
Mahe, Seychelles

Avenue Louise 65,
10050 Brussels
Belgium

Anonymous Coward op Donderdag 23 Augustus 2007 17:00

image

Avenue Louise 65 in Brussel is een zeer handige zet van deze oplichtersfirma.

Ik heb in de afgelopen twee decennia in IT en Telecom met een hele batterij bedrijven zaken gedaan die daar hun 'pied-à-terre' hadden. Meestal de eerste verkoopkantoren/project offices van Amerikaanse of Aziatische bedrijven, die de continentaal Europese markt opkwamen.

Het is een vrij chique adres, met dus veel roulerende, maar serieuze bedrijven in de IT. Dit is vergelijkbaar met bijv. een kantoor in het WTC in Amsterdam op de Zuid-as. Beslist niet het typische '3 hoog achter' adres waar je eerder Beun de Haas vermoed.

Harrie op Donderdag 23 Augustus 2007 19:27

image

Ik ken de Avenue Louise alleen uit een lied van Urbanus: Nee, ik hou nie van madammen met nen bontjas. Zo te zien moet je ook maar niet meer met dat adres van doen hebben. (te beluisteren op YouTube, http://youtube.com/watch?v=r-udbeI6Gc8 )

driessen10 op Donderdag 23 Augustus 2007 23:55

image

Het is toch niet verboden om belachelijke tarieven te rekenen?
Want dan heb ik nog wel wat tips voor het Steunpunt Acquisitiefraude: UPC, Home, Nuon, Essent, KPN, Postbank, Amicon. Ook met vestigingen in het buitenland. De telefoon gaat er wel over, maar deze vrienden kun je weer erg slecht mailen. En bellen heeft niet zoveel zin, dus dan kun je inderdaad beter je telefoon ook afsluiten.
De moraal van dit verhaal: als je zo stom bent om te betalen, moet je niet zaniken. Het is een volstrekt legale overeenkomst, alleen omgeven door wat bluf, maar zo zit de wereld tegenwoordig in elkaar, niet alleen bij beunhazen.

Om te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox

Peiling

Loading Poll

Video: World Tech Update: Darpa's robot oorl...

World Tech Update: Darpa's robot oorlogspaard (video)

Verleden nieuws