Windows 8 houdt je kinderen in de gaten

door

monitoring

door

Nieuws - Microsoft geeft toe dat parental controls die in het verleden zijn toegepast niet werken. Windows 8 komt daarom met de standaardfunctie die het computergedrag van je kinderen in de gaten houdt.

Microsoft kondigt een monitorfunctie op Windows 8 aan waarmee het gedrag van een user account op de achtergrond gevolgd wordt. Het standaard ingebouwde 'Family Safety' houdt uitgebreid in de gaten welke websites er worden bezocht, hoeveel tijd er gesurft is en wat de meeste populaire zoektermen, downloads en spelletjes zijn geweest.

Ouders kunnen vervolgens via een wekelijks rapport op de hoogte worden gehouden van de digitale activiteiten van hun kroost, die daarvoor wel een eigen account moeten aanmaken. Dat laatste is volgens Microsoft essentieel in de overgang naar “een veiligere computeromgeving voor kinderen", schrijft Steven Sinofsky in een aankondigende blogpost.

Streng filteren blijft een optie

De Windows-topman geeft daarin ook toe dat zij in het verleden parental controls verkeerd hebben aangepakt. Daarbij lag de focus volgens hem namelijk te veel op webfilteren en andere software-gerichte beperkingen. Dit heeft het allemaal veel te ingewikkeld gemaakt en dus moet er volgens Sinofsky weer worden teruggegrepen op de zogenaamde “monitor first approach".

Natuurlijk blijft filteren via 'Family Safety' wel een mogelijkheid, die ook via links in het wekelijkse rapport weer is aan te passen. Windows 8 biedt hierbij ouders die meer controle willen de mogelijkheid strenge regels toe te passen bij de surf- en downloadmogelijkheden van het account van het kind. Nieuw daarbij is het instellen van een tijdslimiet bij pc-gebruik, dat in Windows 8 is in te stellen voor verschillende weekdagen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.