Windows Phone 7 snapt verborgen netwerken niet

door

windows phone 7

door

Nieuws - Windows Phone 7-gebruikers die het SSID van hun draadloze netwerk verborgen hebben, kunnen geen verbinding maken met hun netwerk. Gebruikers moeten dus altijd hun netwerknaam uitzenden.

Gebruikers van Windows Phone 7 kunnen alleen met draadloze netwerken verbinden als deze in het lijstje van beschikbare netwerken op de telefoon staan. Dat betekent dat gebruikers die het SSID van hun draadloze netwerk om veiligheidsredenen verbergen hun telefoon niet met hun draadloze netwerk kunnen verbinden. Dat meldt V3.co.uk.

Veiligheidsmaatregelen

Hoewel het verbergen van een SSID geen echte veiligheidsmaatregel is, voorkomt het wel dat toevallige passanten een netwerk zien en erop kunnen proberen in te breken. Daarom kiezen particulieren en bedrijven er regelmatig voor om hun netwerknaam te verbergen.

Alle andere moderne smartphone platforms en besturingssystemen bieden de mogelijkheid om verbinding te maken met zo’n verborgen netwerk, maar Windows Phone 7 kan dat niet, bevestigt Microsoft ook.

Het bedrijf uit Redmond adviseert gebruikers met Windows Phone 7 dan ook om de naam van hun draadloze netwerk gewoon uit te zenden, zodat hun hotspot in de lijst van beschikbare netwerken terechtkomt. Volgens Microsoft is dat geen groot beveiligingsprobleem omdat een goed geconfigureerd netwerk toch altijd encryptie gebruikt.

Extra beveiliging

Beveiligingsonderzoeker David Emm van Kaspersky stelt tegen V3 dat het openbaar maken van een SSID niet tot beveiligingsproblemen leidt, maar dat het dan wel nog belangrijker wordt om het draadloze netwerk extra te beveiligen. Volgens Emm is het namelijk wel zo dat kwaadwillenden een netwerk eerder aanvallen als de SSID openbaar is. De beveiligingsspecialist raadt gebruikers daarom altijd aan om het SSID te verbergen als één van de veiligheidsmaatregelen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.