Hackers vervangen uTorrent door 'Scareware'

door

BitTorrent logo

door

Nieuws - Hackers hebben ingebroken op de website van uTorrent. Bij de inbraak vervingen de hackers de toepassing van uTorrent door Scareware.

BitTorrent, die de website van uTorrent beheert, meldt dit in een blog. Volgens het bedrijf werd de website uTorrent.com in de nacht van maandag op dinsdag gehackt door onbekenden. Gebruikers die tussen 4:20 uur en 6:00 uur de uTorrent-software gedownload hebben raakten hierdoor besmet een malware.

Antivirus-programma ´Scareware´

De hackers vervingen alleen het exe-bestand van de torrent-client. Na installatie van de neptoepassing kregen gebruikers een pop-up van Security Shield. Deze zogenaamde 'Scareware', doet zich voor als betrouwbaar antivirusprogramma. Na installatie lanceert het programma een anti-virusscan en meldt dat de computer van de gebruiker is geïnfecteerd met meerdere virussen. Om deze te verwijderen moeten gebruikers de volledige versie van Security Shield aanschaffen.

Rond 6:10 uur 's ochtends werd de inbraak door BitTorrent gesignaleerd. De neptoepassing werd verwijderd. Volgens het bedrijf functioneren de servers weer normaal. BitTorrent meldde eerst dat ook de website BitTorrent.com was gehackt. Maar later stelde het bedrijf dat uit intern onderzoek is gebleken dat de hackers alleen toegang hadden tot de website van uTorrent.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

hack, malware, bittorrent, toepassingen

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.