Sony bevriest 93.000 accounts na nieuwe hack

door

Hacker Kunst - Kluis Kraken

door

Nieuws - Sony is weer het slachtoffer van een hack. Ditmaal werden inloggegevens van 93.000 gebruikersaccounts buitgemaakt. Sony heeft de getroffen accounts bevroren voor onderzoek.

De hackers probeerden tussen 7 en 10 oktober massaal in te loggen op accounts van Playstation Network (PSN), Sony Entertainment Network (SEN) en Sony Online Entertainment (SOE). Het bedrijf heeft de accounts inmiddels bevroren en onderzoekt de schade die de hackers hebben aangericht.

Sony geeft aan dat de inloggegevens niet van hun eigen netwerk afkomstig zijn. Dit baseert het bedrijf op het aantal foutieve inlogpogingen van de hackers. Sony vermoedt dat de inloggegevens van andere websites en bedrijven afkomstig zijn en de hackers die uitprobeerden op de accounts van Sony.

Foutieve inlogpogingen

De hackers slaagden er, ondanks een aantal foutieve inlogpogingen, in om succesvol in te loggen op 93.000 accounts, waarvan 60.000 PSN/SEN-accounts en 33.000 SOE-accounts. Creditcard-informatie is volgens Sony niet buitgemaakt. Het stelt gebruikers in een verklaring gerust dat totnogtoe weinig activiteit op de accounts te zien was.

Gedupeerde gebruikers waarvan bijvoorbeeld speeltegoeden zijn buitgemaakt worden schadeloos gesteld door Sony. De slachtoffers van de hack ontvangen van het bedrijf een e-mail met instructies voor het valideren van hun accounts om deze weer online te krijgen. Het bedrijf relativeert de inbraak door te stellen dat de inbraak slechts 0,1% van het totaal aantal gebruikers treft.

Geteisterd

Sony wordt het gehele jaar al geteisterd door hacks. Medio april werden 77 miljoen gebruikersgegevens gestolen van het Playstation Network. Toen Sony de inbraak onderzocht kwam het er achter dat er ook 25 miljoen accounts geplunderd waren op het Sony Online Entertainment-netwerk. Deze hack staat nog steeds te boek als één van de grootste digitale inbraken aller tijden.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

hack, playstation, sony, accountgegevens

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.