Hackers leggen 63 kwetsbaarheden VN-site bloot

door

Verenigde Naties

door

Nieuws - Hackers hebben de website van de Verenigde Naties gehackt. Ze tonen aan dat de website 63 kwetsbaarheden heeft waardoor op eenvoudige wijze ingebroken kan worden op de site

De hacker plaatste op Pastebin een overzicht van de beveiligingsrisico's van de website www.un.org. Op die site zouden volgens de hacker Casi in totaal 63 zwakheden zitten voor blind SQl-injecties, waarmee de databases achter de site benaderbaar zijn. In de gepubliceerde lijst zijn de kwetsbaarheden opgesomd en vergezeld van een overzicht van de database. Een blind sql-injectie is vergelijkbaar met een normale sql-injectie, alleen worden hierbij de resultaten van de invoer niet zichtbaar.

VN erkent hack

De Verenigde Naties heeft de inbraak op de site inmiddels erkend. “De zaak van ongeautoriseerde toegang tot de VN-website wordt momenteel onderzocht", vertelt Martin Nesikry, woordvoerder van de VN in een statement aan techsite The Hackernews. Volgens Nesikry lukte het de hacker wel om databases in te zien, maar niet om die data te bewerken. Verder is het volgens hem voor de hackers ook niet mogelijk om de publieke toegang naar de site te belemmeren.

De hacker Casi geeft op Pastebin aan dat zijn gevecht voor internetvrijheid zijn enige motivatie is voor de hack. De hacker maakt deel uit van het Team Poison, wat blijkt uit de handtekening onder de gepubliceerde data. Dat team brak in november 2011 ook al in op de website van de Verenigde Naties. Toen publiceerden de hackers de gebruikersnamen en wachtwoorden van honderden e-mailaccounts van medewerkers van de VN.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

hackers, database, vn

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.