iPad 3 al op 3 manieren gejailbreakt

door

meisje, nieuwe iPad (maart 2012)

door

Nieuws - Hackers hebben iOS 5.1 op de nieuwe iPad al op drie verschillende manieren gejailbreakt. De eerste jailbreak-tools voor eindgebruikers zijn in aantocht.

Slechts enkele uren nadat de nieuwe iPad vrijdag in de verkoop is gegaan, is de tablet al gekraakt. En wel met drie verschillende methoden, meldt it-nieuwssite ZDnet. De hackers hebben beveiligingsgaten in het nieuwe iOS 5.1 gebruikt om eigen code te draaien op de nieuwe iPad. Een van de jailbreaks is zelfs verricht zonder dat de iPad aan een computer was gekoppeld. Hacker Stefan Esser demonstreert deze zogeheten untethered jailbreak in een video.

Tools zijn onderweg

Tools waarmee gewone gebruikers hun eigen nieuwe iPad ook kunnen jailbreaken zijn er vooralsnog niet. Dat die op korte termijn komen, is nu wel aannemelijk. Vorig jaar juni is het toen nieuwe iOS versie 5 ook al binnen 24 uur gekraakt door hacker 'MuscleNerd'. Hij was nu ook een van de eersten die een jailbreak van iOS 5.1 wist te melden.

Het jailbreaken van iPads en iPhones maakt het mogelijk om apps te installeren die niet in de App Store van Apple zijn te verkrijgen. Apple dicht in latere iOS-updates meestal de beveiligingslekken die de jailbreakers gebruiken. Zij gaan dan op zoek naar nieuwe gaten in die nieuwere iOS-versies.

De untethered jailbreak van de nieuwe iPad in actie:


Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

jailbreak, jailbreaken, ios5

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.