Flash krijgt stille updates

door

Firefox Flash waarschuwing

door

Nieuws - Adobe updatet zijn Flash Player voortaan volautomatisch op Windows. De veelgeplaagde multimediasoftware moet hiermee veiliger zijn.

De nieuwe versie 11.2 van de Flash Player updatet zichzelf voortaan automatisch. Dat gebeurt stilletjes op de achtergrond, dus zonder melding aan de eindgebruiker. Adobe gaat er prat op dat een nieuwe Flash-versie tot op heden binnen 6 maanden geïnstalleerd was bij 80 procent van zijn gebruikers. De auto-update moet die tijd drastisch verkorten, het bereik flink vergroten en daarmee de beveiliging verhogen.

Nieuwe functies, omzettax

De softwareproducent prijst dit ook aan als voordeel voor developers. Die kunnen er voortaan op vertrouwen dat nieuwe mogelijkheden in nieuwe Flash-versies bij alle gebruikers beschikbaar zijn. In Flash 11.2 zijn diverse nieuwe functies opgenomen, voor geavanceerde apps waaronder games. Dit omvat ook twee premium functies waar Adobe een omzettax op gaat heffen.

Het bedrijf wil de massamarkt voor Flash-games een boost geven. Het niveau van simpele bordspelletjes met 2D-graphics is allang ontstegen, maar Adobe wil de technologische lat flink hoger leggen. Begin deze maand is al de bekende game-engine Unreal Engine 3 gedemonstreerd draaiend in een alphaversie van het nu verschenen Flash 11.2.

Adobe legt de nieuwe mogelijkheden van Flash 11.2 uit, waaronder de automatische updates:

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.