Alarm over enorme creditcardhack

door

creditcards vierkant

door

Nieuws - Visa en Mastercard slaan alarm over een gigantisch datalek van ruim 10 miljoen creditcards. Hackers zouden de systemen van een betalingsverwerker een maand lang hebben getapt.

Hackers hebben in januari en februari een maand lang toegang gehad tot de systemen van een nog onbekende betalingsverwerker. Zodoende is de data van miljoenen creditcardhouders gecompromitteerd. Visa en Mastercard roepen banken in Amerika op tot verhoogde dijkbewaking, meldt Brian Krebs op zijn blog KrebsonSecurity. Volgens bronnen bij financiële sector gaat het om meer dan 10 miljoen creditcards.

De hackers hebben alle noodzakelijk data bemachtigd om de miljoenen creditcards te klonen en frauduleuze transacties te plegen. De magneetstrip van creditcards heeft drie parallelle stroken (tracks). Track 1 en 2 worden door creditcardmaatschappijen gebruikt, en de data van deze beide tracks zijn door de cybercriminelen geoogst.

Nog lang geen wereldrecord

10 miljoen creditcards is veel, maar lang niet het wereldrecord. Hacker Albert 'Segvec' Gonzalez, inmiddels al een tijd achter de tralies, bemachtigde in totaal data van meer dan 200 miljoen creditcards: 130 miljoen accounts bij Heartland, en 94 miljoen bij TJX.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.