Twintig hackers willen Microsoft beter beveiligen

door

dollars

door

Nieuws - Twintig hackers en ontwikkelaars hebben gereageerd op de wedstrijd van Microsoft om een innovatieve technologie op beveiligingsgebied te ontwikkelen. Zij strijden om de hoofdprijs van 200.000 dollar.

De softwaregigant heeft de BlueHat Prize vorig jaar augustus uitgeschreven en hing er een prijskaartje van 200.000 dollar aan vast. De bedoeling is om nieuwe ideeën te vinden om computers actief en real-time te beschermen door middel van een brede verdedigingslaag.

Microsoft wil voorkomen dat aanvallers gebruik maken van bugs in hun software die het mogelijk maken via exploits de computer over te nemen. De huidige technologie is volgens het softwarebedrijf nog niet alomvattend genoeg.

8 Minuten te laat

In de afgelopen maanden hebben twintig geïnteresseerden een gekwalificeerd idee aangedragen. Tot 1 april konden ideeën worden ingediend. Opmerkelijk genoeg liet Microsoft één voorstel afvallen omdat deze 8 minuten te laat werd ingediend.

De komende tijd worden de twintig inzendingen uitgebreid getest. Vervolgens zullen de winnaars in juli van dit jaar bekend gemaakt worden tijdens het Black Hat USA 2012. De winnaar ontvangt 200.000 dollar, de nummer twee 50.000 dollar. De derde prijs is een MSDN Universal abonnement ter waarde van 10.000 dollar.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.