Overheid pompt miljoenen in cybersecurity-onderzoek

door

Hacker crimineel

door

Nieuws - De overheid investeert in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een bedrag van 6,3 miljoen euro aan cybersecurity-onderzoek.

Het idee achter de investering is de markt uit te dagen om samen met wetenschappers met oplossingen te komen voor cybersecurity-vraagstukken. Het NWO heeft aangekondigd nog voor de zomer met een oproep te komen aan bedrijven en kennisinstellingen die onderzoeksvoorstellen kunnen indienen.

De financiële impuls voor het cybersecurity-onderzoek moet volgens het NWO worden gezien in het kader van het topsectorenbeleid. De organisatie heeft aangegeven hier een bedrag van 3,8 miljoen euro voor vrij te maken. De ministeries van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Defensie en Economische Zaken vullen dit aan tot 6,3 miljoen.

Criminaliteit aanpakken

Naast het op korte termijn verzamelen van ideeën wil het NWO op lange termijn samenwerken met kennisinstellingen, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Op 22 mei is er een Matchmaking Event gepland om alle partijen bij elkaar te brengen.

De investering sluit aan op het nieuwe integrale beleid om cyberaanvallen en online criminaliteit aan te pakken. Het kabinet kondigde in februari de Nationale Cyber Security Strategie (NCSS) aan. Daarmee zet het in op een open en vrije digitale samenleving.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.