Boeing bouwt 'ultraveilige' Android-phone

door

android

door

Nieuws - In navolging van de NSA maakt ook Boeing deze week bekend bezig te zijn met het ontwikkelen van een extreem veilige Android telefoon.

De smartphone, die onder meer gesprekken en data kan versleutelen, zou inmiddels in de laatste ontwikkelingsfase zitten. Eind 2012 wil het luchtvaartbedrijf met de 'ultraveilige' smartphone de markt op en kunnen concurreren met andere fabrikanten, zo laten officials weten in het National Defense Magazine.

Vergelijkbare telefoons die aangeboden worden kosten tussen de 15.000 en 20.000 euro. “Wij gaan zakken naar een lager prijspunt maar richten ons niet op de massamarkt", aldus Brian Palma van Boeing, die niet bekend wilde maken met welke partners Boeing samenwerkt bij het ontwerp.

Veilig en eenvoudig te gebruiken

Begin maart heeft de Amerikaanse National Security Agency bekend gemaakt zelf een ultraveilige Android-telefoon te hebben ontwikkeld. De Information Assurance Directorate (IAD), die zich bezig houdt met de communicatie binnen de NSA, meent een toestel te hebben gefabriceerd dat zowel veilig als eenvoudig in gebruik is. Alle data die van deze Fishbowl-telefoon uitgaat, wordt langs één punt binnen de NSA geleid.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

smartphone, veiligheid, NSA, boeing, android

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.