XS4ALL-storing veroorzaakt door extreme DDoS

door

hand op toetsenbord

door

Nieuws - De interne storing waar XS4ALL nu mee kampt, blijkt het gevolg van een massale DDoS-aanval. De loadbalancer van de provider trekt het niet meer.

"Het is een stevige DDoS-aanval", vertelt woordvoerder Niels Huijbregts aan Webwereld. De "interne storing" waar XS4ALL eerder van sprak in een tweet zit 'm in de loadbalancer van de provider. Dat systeem vangt binnenkomend verkeer op en verdeelt dat over de diverse servers met daarop XS4ALL's webmail en de eigen website plus die van hostingklanten.

Flink botnet

"Normaal heeft zo'n loadbalancer een extreme capaciteit", maar die is door de DDoS-aanval (distributed denial of service) bereikt. De woordvoerder kan niet aangeven wat de - nu overschreden - limiet is van de machine. Daarvoor moet hij aankloppen bij de eigen technici die nu juist druk zijn met het afslaan van de aanval.

"Ons security-team is nu bezig om de DDoS-aanval te blacklisten. Probleem is dat het een extreem distributed aanval is", zegt Huijbregts. Soms vallen er bij aanvallen complete blokken met ip-adressen te blokkeren, maar in dit geval gaat het om vele, zeer verspreide computers die de aanval op XS4ALL uitvoeren. Typisch een botnet, aldus de woordvoerder.

De storing is om 13:00 begonnen en houdt nog met haperingen aan.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.