Mac OS X krijgt Java direct van Oracle

door

kopje java

door

Nieuws - Oracle heeft zijn eigen Java-implementatie voor Mac OS X af. Mac-gebruikers krijgen Java-updates voortaan op hetzelfde moment als Windows- en Linux-gebruikers.

Met de release van Java SE 7 Update 4 krijgt Mac OS X kritieke beveiligingsupdates tegelijk met Windows en Linux, meldt Oracle. Daarmee kunnen ook malware-aanvallen op Macs, zoals de recente Flashback-uitbraak, beter worden voorkomen.

Apple laat Java vallen

Tot nu toe kwam Apple zelf met een eigen implementatie van Java voor OS X. Updates daarvoor kwamen vaak weken of maanden nadat Oracle die uitbracht voor de andere twee besturingssystemen. Hierdoor bleven er beveiligingsgaten in de Mac-versie zitten.

Apple is in 2010 gestopt met de ontwikkeling van zijn eigen Java virtual machine (Jvm). Hoewel het bedrijf wel Java voor Leopard en Snow Leopard bleef ondersteunen, meldde Apple dat "ontwikkelaars in de toekomst niet moeten vertrouwen op een Java-runtine die door Apple wordt geleverd". Met ingang van de huidige OS X-versie Lion levert Apple Java niet langer standaard mee.

Snow Leopard in de kou

Oracle neemt nu de Java-ontwikkeling voor Mac OS X over en zal de updates voor het systeem voortaan leveren. De releases komen volgens Henrik Stahl van Oracle tegelijk met die voor andere platformen. De Java Development Kit 7 en JavaFX Software Development Kit 2.1 voor OS X zijn nu te downloaden.

Toekomstige versies van Java zullen wel alleen OS X vanaf Lion ondersteunen. Oudere versies van Apple's besturingssysteem staan dus in de kou wat betreft Java-patches. Apple ondersteunt Java op het nog altijd veelgebruikte Snow Leopard niet meer en Oracle neemt dat voorgaande besturingssysteem helemaal niet mee in zijn Java-ontwikkeling.

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.