Macs krijgen stille Flash-updates van Adobe

door

flashplayer gat

door

Nieuws - Adobe voert de automatische updater voor zijn Flash Player ook door voor Mac OS X, uiterlijk eind juni. De Windows-uitvoering heeft dit al.

De mogelijkheid van stille updates voor Flash is opgenomen in versie 11.3 die voor eind juni moet uitkomen. De derde bèta van die nieuwe versie is beschikbaar, en Adobe heeft de releaseplanning onthuld aan Computerworld.com. In de bèta's is al de auto-updatefunctie opgenomen voor de Mac-uitvoering van Adobe's multimediasoftware.

Windows eerst

Flash op Windows is sinds eind maart voorzien van automatische updates. De gebruiker krijgt dus voortaan geen meldingen meer voorgeschoteld; noch dat er een update is, noch dat die klaarstaat voor installatie. Bij de release van die Flash-versie (11.2) is de ingebouwde auto-update ook toegezegd voor Mac OS X. Wanneer dat zou komen, was toen nog onbekend.

Afgelopen weekend is Adobe nog met een spoedpatch gekomen, vanwege een 0-day beveiligingsgat waar cybercriminelen al misbruik van maken. Die Flash-update is stilletjes binnengekomen bij Windows-gebruikers, mits die al waren ge-upgrade naar versie 11.2.

Flash voor IE

De malware die nu rondwaart mikt op de Flash-variant voor Microsofts webbrowser Internet Explorer. Daarin werkt Flash via de Microsoft-eigen ActiveX-technologie. In Firefox werkt Flash via het plug-in model dat ooit door Netscape is ontwikkeld. Google's webbrowser Chrome heeft Flash van zichzelf al ingebouwd en krijgt patches al automatisch mee met de stille updates voor Chrome zelf. Het bewuste 0-day gat zit echter in alle Flash-varianten van vóór versie 11.2.202.235, waarschuwt Adobe.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

adobe, flash, Mac OS X, malware, 0-day

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.