Zorgen over beveiliging patiëntgegevens via apps

door

EPD

door

Nieuws - Europa moet patiëntgegevens veilig publiek beschikbaar kunnen stellen via apps. Het comité dat deze aanbeveling doet maakt zich wel zorgen over de veiligheid van zulke apps.

De werkgroep eHealth adviseert de Europese Commissie over ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg. De denktank voorspelt dat huidige ontwikkelingen ervoor zorgen dat burgers ook via mobiele apparaten bij hun eigen medische gegevens willen. De leden maken zich zorgen om de privacy van burgers en de veiligheid van het datasysteem dat de gegevens bevat.

Lage privacyinstellingen

Europese burgers moeten zelf controle kunnen hebben over hun gegevens, vindt de werkgroep. Het comité waarschuwt ervoor dat de privacy van burgers niet in het geding mag komen en wijst op ontwikkelingen bij sociale netwerken in zijn rapport. "De vraag wie informatie bezit op sociale netwerken is van cruciaal belang als het gaat om privacy," merkt de werkgroep op. Deze vraag moet Europa zich ook gaan stellen.

De leden hebben daarom adviezen opgesteld over de dataverzameling die moet plaatsvinden om patiënten-apps mogelijk te maken. Het moet helder zijn waar data zich precies bevindt, wie er de eigenaar van is en hoe de gegevens precies worden gebruikt. De werkgroep pleit verder voor een gestandaardiseerde methode om gegevens te verzamelen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.