Boze meute jaagt Apple en Google-personeel op

door

Protest Silicon Valley

door

Nieuws - Google en Apple veroorzaken woede bij een deel van de inwoners van de zogeheten San Francisco Bay Area. Zij zijn boos op de hoge prijzen die techies in de regio veroorzaken.

Er worden in Silicon Valley de afgelopen weken meermaals protesten gehouden tegen gentrificatie, oftewel de fikse opwaardering van de economische waarde van een gebied. Demonstranten in San Francisco en aan de overkant van de baai in Oakland hebben daarbij bussen met daarin Google- en Apple-werknemers de weg geblokkeerd.De activisten beschuldigen hen ervan - net als personeelsleden van onder meer Yahoo en Facebook - dat ze door de grote welvaart die zij veroorzaken in het omringende gebied, het leven voor mensen die niet in de techsector werken onmogelijk maken.

De bussen waarin het personeel vervoerd wordt van en naar Silicon Valley staan inmiddels symbool voor de ontstane ongelijkheid. Door de komst van onder meer de 'Gbus' is het openbaar vervoer duur en onbetrouwbaarder geworden, aldus de protesteerders, die met ruim 50 man de bussen 's ochtends tegenhielden.

Alles wordt duur door tech

Doordat de goedbetaalde personeelsleden uit Mountain View en Cupertino maandelijks zoveel te besteden hebben, stijgen de (huur)prijzen ook steeds noordelijker in de San Francisco Bay Area. Omdat het gat tussen de salarissen van mensen werkzaam in de techsector en daarbuiten alleen maar groter wordt, gaat de lokale activistische website Indybay.org ervan uit dat 2014 alleen maar meer protesten zal opleveren.

Eén van de spandoeken die demonstranten gebruikten bij de blokkade:

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.