HTC krijgt via overname MOG eigen muziekdienst

door

koptelefoon

door

Nieuws - Koptelefoonmaker Beats, dat smartphonefabrikant HTC als grootaandeelhouder heeft, neemt de muziekdienst MOG over.

Dat melden Reuters en AllThingsDigital op basis van meerdere bronnen die bekend zijn met de deal. Officieel willen de bedrijven nog geen commentaar geven. De transactie is nog niet afgerond. Beats' grootaandeelhouder is de Taiwanese smartphonefabrikant HTC, die vorig jaar 300 miljoen dollar in het bedrijf heeft gepompt.

Concurrent van Spotify

MOG is een streaming muziekdienst dat net als Spotify werkt met een abonneemodel en deals met grote platenlabels. Verschil met Spotify is dat MOG dit doet in de browser in plaats van met een eigen client. MOG is nog wel een stuk kleiner dan de Zweedse rivaal en heeft naar eigen zeggen 500 duizend actieve gebruikers. MOG haalde tot nu toe 25 miljoen dollar aan investeringen op en was op zoek naar een nieuwe financiële injectie.

Het ligt voor de hand dat HTC de muziekdienst gaat inzetten op zijn toestellen. Meerdere andere smartphonepartijen, zoals Apple, Sony en Google, hebben ook eigen muziekdiensten.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

muziek, muziekdienst, htc, mog

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.