Programmeerfout haalt crisissite NS onderuit

door

error 404

door

Nieuws - Een speciaal vanwege winterweer in de lucht gebrachte calamiteitenpagina heeft de gehele website van de NS op 3 februari onderuit gehaald. Een programmeerfout in de pagina liet de webserver hikken.

Dat schrijft Nu.nl, dat na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur een flink aantal interne documenten en emailwisselingen in handen heeft gekregen uit de periode dat NS met grote problemen kampte op het spoor naar aanleiding van het winterweer.

NS had voor dergelijke gevallen een crisispagina achter de hand die de grote toeloop van bezoekers van de site moest ondervangen. Op een dergelijke pagina wordt alleen de meest actuele en belangrijkste informatie getoond, waardoor de webservers minder belast worden bij piekbelastingen.

Programmeerfout haalt site onderuit

De pagina zou berekend zijn op 1,8 miljoen pageviews per uur, maar ging toch onderuit na een piekbelasting van 928.000 pageviews per uur, citeert Nu.nl uit een analyse van de NS. Dat zou komen door een programmeerfout in de calamiteitenpagina. Die zorgde voor een overload, schrijft de NS.

Op drie momenten op die gewraakte 3 februari deden zich storingen voor. Zowel de mobiele site als de “gewone" lag er meer dan twee uur uit aan het einde van de middag. Daardoor konden (gestrande) reizigers geen informatie meer krijgen over het verloop van het treinverkeer.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

ns, server, storing

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.