Reanimatie-app moet levens redden (video)

door

hartslag

door

In Californië gaan meer hulpdiensten aan de slag met een levensreddende app. PulsePoint waarschuwt EHBO'ers die in de buurt zijn van iemand die accuut hulp nodig heeft.

Het gaat om een locatie-app die gebruikers waarschuwt waar iemand zich in nood bevindt. Wie dichtbij zit kan dan te hulp snellen om bijvoorbeeld zo snel mogelijk te reanimeren.

Hartaanval

Dat kan zeer goed van pas komen bij hartaanvallen. Heeft iemand een hartaanval dan moet er binnen tien minuten iemand ter plekke zijn anders is het vrijwel onmogelijk om iemand weer tot leven te wekken.

De applicatie kan goed uitkomst bieden in noodsituaties, zegt de brandweer van San Ramon. De commandant Richard Price, die ook president is van PulsePoint, zat een keer te eten in een café en hoorde een ambulance aankomen, die bleek vlak bij het café te moeten zijn. Er bleek dat iemand direct medische hulpverlening nodig had. Als de branweercommandant geweten had wat er aan de hand was dan had hij direct te hulp kunnen snellen, waardoor "het een en ander" voorkomen had kunnen worden.

Uitbreiden

De applicatie is al ongeveer een jaar beschikbaar voor iPhone en werd onlangs aan de Android Market toegevoegd. Naast San Ramon gaat ook het nabij gelegen San Jose de applicatie in gebruik nemen .

Op dit moment werkt PulsePoint samen met ongeveer 150 organisaties die geïnteresseerd zijn in de technologie. Naast de Amerikaanse interesse is er ook vraag vanuit Brazilië, zegt het bedrijf.

Sinds juni 2011 bestaat er een vergelijkbare dienst in Nederland. De Help App werkt volgens hetzelfde principe. Op de site zijn ervaringen van gebruikers terug te lezen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.