Google kloont Facebook Like met +1 knop -Update

door

google office

door

Nieuws - Google gaat met zijn nieuwe +1 knop de strijd aan met Facebook Like-knop die sinds vorig jaar op honderdduizenden sites staat. De knop gaat ook meewegen in de zoekalgoritmes van Google.

Google integreert de nieuwe +1-functie eerst in zijn zoekmachine, maakte het bedrijf woensdagavond bekend. Google ziet de knop als een 'openbare stempel van goedkeuring'. "+1 staat voor: dit is best wel cool", schrijft Google-productmanager Rob Spiro. Google-gebruikers die beschikken over een Google Profile kunnen sinds woensdagavond de +1-functie aanzetten via Google Experimental. Ze zien dan een +1-icoontje naast elke link in de Google-resultaten.

Sites en ads

Als Google-gebruikers iets +1 vinden, worden hun namen automatisch gekoppeld met die link in zoekresultaten, advertenties en op websites. De gewaardeerde sites en zaken staan ook in Google Profile-pagina's onder elkaar. Google wil site-eigenaren binnenkort ook de mogelijkheid geven om een +1-knop te publiceren, net als kan met de Facebook Like-knoppen op al meer dan 2 miljoen sites.

De +1-functie zit ook in Google Ads. Google-gebruikers kunnen zo hun waardering laten blijken voor AdWords- en AdSense-advertenties. De uitrol van +1 gaat volgens Google in fases, te beginnen met de Engelstalige versie van Google.com. De komende weken verschijnen de nieuwe knoppen volgens Spiro ook in andere Google-diensten. Hij vermeldt niet welke maar het kan gaan om Google Maps, YouTube, Picasa of Google Docs.

Social search

De nieuwe knop is onderdeel van de nieuwe 'sociale' functies die Google in zijn zoekmachine wil toevoegen. Sinds kort toont Google ook al welke vrienden een bepaalde link hebben getweet in zijn zoekresultaten. "Ons doel is om je zo snel mogelijk de meest relevante resultaten te geven. Relevantie gaat niet alleen over woorden op webpagina's maar ook over sociale relaties", aldus Spiro.

Update: In een andere blogpost van Google over de +1 knop meldt het bedrijf tussen neus en lippen door dat de waarderingen van de +1 knop ook gaan meetellen in de zoekresultaten.

"We zullen +1's ook meenemen als één van de vele signalen die we gebruiken om de rangorde en relevantie van van pagina's te bepalen. samen met signalen van andere sociale webdiensten."


Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

knop, social, zoekresultaten

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.