NASA lanceert open source-platform

door

astronaut

door

Nieuws - De NASA start een platform voor het vrijgeven van open source-code. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie wil daarnaast zorgen voor een discussieforum en uitgebreide documentatie vrijgeven.

NASA zal geleidelijk meer code beschikbaar gaan maken via het platform code.nasa.gov. Op de speciale site zijn al een aantal projecten te vinden. Het gaat daarbij om projecten die al vrij beschikbaar waren, maar die nu voor het eerste op één site zijn ondergebracht.

“Op deze manier hopen we de barrières voor het bouwen van open technologie te verlagen en samen te kunnen werken met het grote publiek", schrijft William Eshagh van NASA op het Open.NASA-blog.

Drietrapsraket

Het open source-project van de ruimtevaartorganisatie bestaat uit drie stappen. De eerste is nu ingegaan en behelst het delen van de huidige projecten. In fase 2 zal er nog meer code beschikbaar komen en de NASA bouwt dan aan een speciaal forum. Daarop moet discussie en de uitwisseling van ideeën plaatsvinden. Fase drie van het project voorziet een uitbreiding van het platform met onder meer versiebeheer, bugtracking en uitgebreide documentatie.

Het uiteindelijke doel is volgens Eshagh “het creëren van een zeer zichtbare community voor open concepten die kunnen bijdragen aan nieuwe hardware- en softwareprojecten." De meeste code op code.NASA is te downloaden op Sourceforge en Github. Bij een aantal andere projecten is te lezen dat ze snel beschikbaar zullen komen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

open-source, ruimtevaart, NASA

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.