Kindle Fire krijgt abonnementen en in-app aankopen

door

Kindle Fire Amazon tablet

door

Nieuws - Amazon test een systeem voor in-app aankopen en abonnementen op digitale tijdschriften en kranten. Zijn Kindle Fire-tablet trekt daarmee gelijk met de iPad.

Het beoogde aankoopsysteem van Amazon is zowel voor de aanschaf van enkele items (zoals app-uitbreidingen of extra content) als voor herhaalde items gedurende een bepaalde periode. De e-commercereus wil hierbij 30 procent van de omzet afromen. Dat is hetzelfde percentage dat iPad-maker Apple int voor apps en in-app aankopen.

Verklapt

De aanvullende e-commerceplannen van Amazon voor zijn app store komen nu naar buiten via app-maker Skimble. Dat bedrijf verkoopt fitness-apps voor Android en iOS, compleet met in-app aankopen en lidmaatschappen. Skimble doet mee aan Amazons testproject en klapt uit de school tegenover persbureau Bloomberg. Amazon geeft geen commentaar op dit nieuws.

De Kindle Fire-tablet draait een eigen aftakking van Google's smartphone- en tabletbesturingssysteem Android. Daardoor heeft het apparaat geen toegang tot de officiële app-winkel van Google (voorheen Android Market, nu herdoopt tot Play). Amazon biedt een eigen app-winkel aan, waar het goed aan verdient.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.