Twitter zet schouders onder Apache Foundation

door

Apache

door

Nieuws - Twitter werkt al veel met software onder de Apache licentie, en heeft nu ook besloten om de open source stichting financieel te steunen.

Twitter brengt naar buiten dat het meer betrokken wil zijn bij open source software projecten. Het microblog geeft aan de Apache Software Foundation (ASF) per direct te zullen sponsoren en ook bijdragen te willen leveren aan de infrastructuur.

Deze stichting is de beheerder van de bekende Apache webserver en daarnaast honderden andere open source projecten, zoals Hadoop, de vrije Java-versie Harmony en sinds vorig jaar ook OpenOffice.

Twitter zelf maakt naar eigen zeggen veel gebruik van Apache-projecten Mesos, Cassandra, Hadoop, Mahout, en Pig.

Grote sponsors

Eerder deze maand werd tevens bekend gemaakt dat software-leverancier Citrix is toegevoegd aan het rijtje 'Platinum' sponsors. Dit zijn de bedrijven of instellingen die jaarlijks 100.000 dollar in projecten van Apache pompen. In dat lijstje van grootste donateurs vinden we ook giganten Google, Microsoft, Facebook en Yahoo terug.

Alhoewel de stichting honderden open source projecten beheert, heeft het zijn naam ontleend aan de Apache webserver, die midden jaren negentig werd ontwikkeld.

Klaar voor SPDY

Op dit moment is Apache HTTP veruit de meest gebruikte webserver waar volgens de laatste tellingen van Netcraft ruim 420 miljoen websites op draaien. Dat komt neer op een marktaandeel van 65 procent.

Eerder deze week werd bekend dat Google de Apache webserver klaarstoomt voor het SPDY-protocol, dat webverkeer flink kan versnellen ten opzichte van HTTP.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.