Samsung ontwikkelt tweede standaard draadloos opladen

door

qi draadloze oplader

door

Nieuws - Als het aan Samsung ligt komt er een tweede standaard voor draadloos opladen, naast de eerder ontwikkelde Qi-certificering. De nieuwe standaard moet ook auto's en koelkasten kunnen opladen.

De Wireless Power Consortium (WPC) en zijn Qi krijgen concurrentie van een nieuwe organisatie, de Alliance for Wireless Power (A4WP). De tweede groep bestaat onder meer uit producent Samsung, chipfabrikant Qualcomm en Duracell-Powermat. Beide organisaties hebben als doel om draadloos opladen gemeengoed te maken bij producenten.

Niet alleen mobiele apparaten

In 2010 richtten diverse fabrikanten een genootschap op om een standaard te ontwikkelen voor draadloos opladen. De WPC introduceerde in hetzelfde jaar nog de Qi-certificering. Deze oplaadstandaard is bedoeld voor mobiele apparaten, zoals telefoons en tablets. Inmiddels zijn er op elektronicabeurs CES in 2011 en 2012 diverse producten gedemonstreerd die gebruikmaken van Qi. Onder meer Nokia, Texas Instruments en Philips ontwikkelen deze standaard.

De A4WP onderzoekt nieuwe antennetechnologieën en manieren om zonder tussenkomst van metalen geleiding en repeaters draadloos op te laden. Volgens de oprichters is een wereldwijde standaard nodig voor een breed aantal apparaten, zoals auto's en huishoudelijke apparatuur, dus niet alleen smartphones en tablets.

Achterstand Qi wegwerken

De A4WP moet nog een achterstand wegwerken omdat er nu al producten zijn die gebruikmaken van de concurrerende Qi-standaard. De doelen van de A4WP zijn verder hetzelfde als de WPC: om draadloos opladen te standaardiseren en om dit wereldwijd technisch te laten groeien.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

samsung, draadloos opladen, qi

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.