Raspberry Pi levert tweede lichting uit

door

Raspberry Pi (1)

door

Nieuws - Een nieuwe lading van de populaire micro-pc Raspberry Pi is onderweg naar klanten. Terwijl er nog zo'n 345.000 klanten wachten op hun gereserveerde minicomputer komt de massaproductie op gang.

Opnieuw 4000 klanten krijgen binnenkort hun eigen Raspberry Pi toegestuurd. Een nieuwe lading is onderweg vanuit de fabriek en wordt dan direct doorgestuurd naar de wachtende klanten, melden de makers op hun blog. De uitlevering gebeurt deze week.

De Britse ultragoedkope minicomputer (die tegen de huidige valutakoers 19 euro kost) is oorspronkelijk bedacht om het ict-onderwijs te stimuleren. Het apparaat is al snel een hebbeding gebleken voor techneuten. Volgens de Britse ict-nieuwssite The Inquirer wachten nog liefst 345.000 mensen op hun gereserveerde micro-pc.

Volgende lading: 75.000 stuks

"We weten dat hiermee nog velen van jullie in de wachtrij staan", blogt Jo van het Raspberry Pi-team. "Gelukkig boeken we goede vooruitgang met de hoeveelheden in de massaproductie." Zij meldt dat de makers van de minicomputer over enkele weken de volgende 75.000 klanten op de wachtlijst kunnen uitnodigen om hun bestelling te plaatsen. De uitlevering van die grote lichting moet dan in juni en juli gebeuren.

De computer ter grootte van een creditcard is ontwikkeld door programmeur David Braben, bekend van het computerspel Elite uit begin jaren '80. De Raspberry Pi heeft een 700 MHz ARM-processor en draait Debian GNU/Linux. Aanvulende software wordt standaard meegeleverd en dit omvat webbrowser Iceweasel, office suite Calligra en programmeertaal Python.

Micro-pc is niet aan te slepen

Distributeurs zeggen nog altijd hun uiterste best te doen om te voldoen aan de gigantische vraag naar de micro-pc. Hardwarewinkel RS Components heeft recent een eigen webwinkel opgezet voor de Raspberry Pi en is momenteel naast Farnell de enige aanbieder. Het laat klanten via een e-mail weten dat het “goede progressie" maakt bij het aanslepen van het apparaat en binnenkort met meer nieuws voor wachtende klanten te komen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.