Facebook structureert apps via eigen portal

door

Facebook

door

Nieuws - Facebook heeft aangekondigd met een eigen App Center te komen. Apps die aan de strikte richtlijnen voldoen, komen in aanmerking.

Het sociale netwerk komt op korte termijn met een eigen App Store waarin ontwikkelaars hun apps kunnen promoten voor gebruikers. De portal krijgt een eigen webpagina en komt mobiel beschikbaar voor iOS en Android. Facebook vraagt ontwikkelaars hun apps gereed te maken voor de lancering van Facebook App Center.

Deel van opbrengst naar Facebook

Een plekje in App Store gaat gepaard met uitgebreide richtlijnen die Facebook heeft opgesteld. Daarin staat bijvoorbeeld vermeld dat voor het gebruik van apps via zowel smartphones als browsers vanaf heden een Facebook-login noodzakelijk is.

Via 'Insights' worden statistieken bijgehouden en wordt bekeken of apps goed genoeg zijn om in App Center te mogen blijven. Daarin mogen ontwikkelaars na aanmelding ook betaalde apps aanbieden. Een deel van de opbrengsten wordt aan Facebook overgedragen via een "simpel implementeerbaar betaalsysteem." Van de omzet gaat 30 procent naar Facebook.

'Facebook wil mobiele markt veroveren'

Volgens critici probeert Facebook met zijn App Center met name de mobiele markt te veroveren. Daarop maakt het op dit moment nog geen winst. Via de nieuwe portal kan zoals gezegd via betaalde applicaties geld verdiend worden, terwijl ook het plaatsen van advertenties op App Center zelf weer bijzonder vruchtbaar voor Facebook kan worden.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.