Google slaat zoekgeschiedenis op

door

E-commerce, background, topic

door

Nieuws - Google heeft zijn zoekmachine wederom uitgebreid met een extra functie. De gebruiker kan nu eenvoudig zijn eigen zoekacties terugvinden.

Bij de nieuwe functie My Search History kan een gebruiker ervoor kiezen om zijn zoekwoorden op te slaan. De functie is speciaal bedoeld voor mensen die de resultaten van een vorige zoekpoging nog eens willen inzien, maar niet meer weten op welk woord ze zochten.
Een overzicht van hun zoekpogingen kunnen gebruikers inzien als zij inloggen op hun Google-account. De zoekgeschiedenis is uit privacyoverwegingen beveiligd met een wachtwoord, zo laat Google weten. Omdat de gegevens op de server worden opgeslagen, zijn de gegevens vanaf elke locatie bereikbaar.
My Search History slaat alleen zoekpogingen op die zijn uitgevoerd via de website, niet via andere methoden zoals Google Local, Froogle, Image Search en Google News. De functie werkt met Javascript in de meest gebruikte browsers.
Op dit moment heeft Google geen plannen om via de verzamelde zoekgegevens relevante advertenties erbij te zoeken, aldus Marissa Mayer van Google. "We begrijpen dat dit erg gevoelig ligt en we gaan zo integer mogelijk met deze gegevens om."
Google is overigens niet de eerste zoekmachine met een dergelijke functie. Ask Jeeves introduceerde vorig jaar al de dienst My Jeeves. Deze functie slaat echter niet alle zoekacties op. Gebruikers kunnen met een speciale knop hun zoekpoging opslaan.
[h]
[/h]

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.