Veelbelovende start-ups op SXSW (video)

door

Entering startup

door

Multimediafestival SXSW staat bol van de goede ideeën. Innovatiespeurder Vincent Everts is nu overtuigd van augmented reality, showt een klantenkaart 2.0 en rolt een op afstand bedienbare bal.

De op afstand bestuurbare bal heeft natuurlijk geen eigen afstandsbediening, maar gebruikt gewoon een smartphone-app. Bovendien is met de bal ook weer de telefoon te bedienen. "Wat is het nut hiervan? Dat weet ik nog niet", erkent gadgetgoeroe Vincent Everts, die wel zo'n bal wil. Gelukkig zijn ze al te koop.

Kunst aan de muur

De videoverslaggever op SXSW (South by South West) is al wel overtuigd van het nut van augmented reality. Hij showt het wat en waarom, onder meer voor schilderijen aan je muur.

Tussendoor toont Everts ook de toekomst van klantenkaarten. De 'loyalty card 2.0' heeft rfid (radio frequency identification) ingebakken waardoor de trouwe klant bij het binnenlopen van de winkel al herkend wordt en meteen wordt beloond met bijvoorbeeld een directe aanbieding. Tom Cruise moest in Minority Report nog zijn iris laten scannen, dat hoeft helemaal niet.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.