Open Xml gestandardiseerd door Ecma

door

E-commerce, background, topic

door

Nieuws - Open Xml is een officiële open standaard nu de Ecma de standaard heeft goedgekeurd. Open Xml is onderdeel van Microsofts Office 2007.

De ledenraad van de standaardenorganisatie stemde donderdagmiddag met twintig stemmen vóór de openxml-'specificatie'. Alleen een vertegenwoordiger van IBM stemde tegen.

Office Open Xml is daarmee een officiële, door Ecma goedgekeurde standaard geworden. Ecma heeft inmiddels een 14-pagina tellende whitepaper gepubliceerd [pdf] om ontwikkelaars en bedrijven te informeren. De echte, maar veel uitgebreidere beschrijving van de standaard neemt enkele duizenden pagina's in beslag.

Microsoft Office Open Xml (Ooxml) is Microsofts antwoord op de Opendocument-standaard van OASIS. Het bestandsformaat, specifiek ontwikkeld voor Microsofts aanstaande Office-pakket, slaat xml-bestanden (en andere bestanden) op in een zip-container, waardoor een Office-bestand veel minder ruimte in beslag neemt.

Overheden hebben veel interesse in 'open' bestandsformaten omdat deze hen onafhankelijk maken van commerciële softwareleveranciers. Ook garandeert de standaard dat informatie óók op de lange termijn toegankelijk blijft.

Ecma heeft inmiddels een versnelde procedure aangevraagd bij de International Standards Organisation (ISO). Als er geen organisaties zijn die daartegen bezwaar hebben, dan zal een apart comité zich de komende vijf tot zes maanden over de standaard buigen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

Microsoft, openxml, ecma

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.