'Meer spam dan gerichte e-mails in 2007'

door

E-commerce, background, topic

door

Nieuws - Het aantal spamberichten zal in 2007 voor het eerst het aantal gericht verstuurde, legitieme e-mails overstijgen, zo meldt onderzoeksbureau IDC.

Volgens IDC bedraagt het aantal dagelijkse spam e-mails dit jaar 40 miljard. Dat is meer dan het aantal e-mails dat van persoon tot persoon verstuurd wordt. Met alle geautomatiseerde e-mails, zoals nieuwsbrieven, meegerekend komt het totale aantal e-mails dat elke dag verstuurd wordt op 97 miljard.

"Het aantal spamberichten groeit sneller dan verwacht doordat veel 'image spam' erin slaagt om spamfilters te omzeilen en door het succesvol spoofen van de afzender van e-mail", aldus IDC-onderzoeker Mark Levitt. Bij image spam zijn de reclameteksten verwerkt in afbeeldingen om spamfilters te omzeilen.

Volgens het onderzoeksbureau staat de positie van e-mail als dominante communicatievorm onder druk, door de opkomst van voip- en chatdiensten. Deze alternatieven worden door de toename van spam steeds populairder, vooral onder jongeren, zo signaleert IDC.

De conclusies van de onderzoekers zijn opvallend omdat beveiligingsbedrijven, zoals Fortinet, onlangs juist een doorbraak voorspelden in de aanpak van image spam.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

spam, onderzoek, e-mail, chat, voip, IDC

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.