'Tribler klaar voor grote publiek'

door

tribler

door

Nieuws - De nieuwste versie van het p2p-programma Tribler is klaar voor het grote publiek. De software is inmiddels al 110.000 keer gedownload.

Dit stelt projectleider Johan Pouwelse van de TU Delft tegenover Nu.nl. Tribler was al eerder beschikbaar gemaakt, maar was tot nu toe 'nog niet geschikt voor het grote publiek'.

Met Tribler kunnen gebruikers zoeken naar videocontent binnen zowel Youtube als Bittorrent. In de nieuwste versie is veel aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid. "Je kan nu, net als bij Youtube, wat rondklikken om dingen te vinden", zegt Pouwelse.

Tribler is een project van een aantal onderzoekers afkomstig van de TU Delft, Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Twente. Het Tribler-team is grotendeels afkomstig van het zogenoemde I-Share-team, dat zich onder meer bezighoudt met p2p-televisie. I-Share op zijn beurt is weer onderdeel van het van overheidswege gesubsidieerde Freeband-programma.

Binnen de publieke omroepen bestaat er veel interesse voor Tribler en ook ZDF en de BBC hebben belangstelling voor het p2p-programma.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

video, bittorrent, tribler, youtube

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.