'Deutsche Telekom dichtbij overname Orange Nederland'

door

Orange

door

Nieuws - De Duitse telecomgigant Deutsche Telekom zou op het punt staan om Orange Nederland over te nemen.

Dat verklaren bronnen tegenover persbureau Reuters. De overname zou Deutsche Telekom ongeveer 1,6 miljard euro kosten.

Er zouden drie overnamekandidaten voor Orange Nederland zijn: ABN Amro Holding NV, een private equity consortium dat bestaat uit het Britse Providence Equity Partners en Rabo Capital, en Deutsche Telekom-dochter T-mobile, zo meldt Beurs.nl. Bronnen rond de industrie melden dat ook het Britse Vodafone interesse zou hebben in Orange Nederland, aldus Reuters.

Een van de redenen dat Deutsche Telekom mogelijk met Orange Nederland aan de haal gaat, is dat het Franse moederbedrijf France Telecom op zijn beurt interesse heeft in Deutsche Telekom-dochter Ya.com. Deze Spaanse internetprovider, met een geschatte waarde van rond de 500 miljoen euro, zou dan ook zeer waarschijnlijk deel uitmaken van een overeenkomst tussen de telco's.

Orange Nederland staat te koop omdat de aanbieder van mobiele telefonie- en breedband internetabonnementen niet het marktaandeel haalt waar het Franse moederbedrijf op gerekend had. Orange verklaarde eerder dit jaar 1,9 miljoen mobiele klanten in Nederland te hebben en 612.000 internetgebruikers. Orange is de drie na grootste mobiele operator in Nederland. Deutsche Telekom is met de Nederlandse tak van T-mobile op dit moment al de twee na grootste provider, na KPN en Vodafone.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.