Microsoft wil praten met nieuwe Yahoo board

door

yahoo

door

Nieuws - Microsoft heeft officieel bevestigd dat het de onderhandelingen met Yahoo zou willen hervatten als die zijn board vervangt.

De softwaregigant bevestigde op maandag dat het interesse heeft om de onderhandelingen te hervatten. Zowel een volledige als gedeeltelijke overname zouden daarbij bespreekbaar zijn.

Miljardair Carl Icahn liet op maandag in een persbericht weten dat hij de optie de afgelopen maanden herhaaldelijk met Microsoft ceo Steve Ballmer heeft besproken. Icahn wil in de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering de volledige board van Yahoo vervangen.

Yahoo was niet onmiddellijk beschikbaar voor commentaar.

Vastgelopen

Microsoft wees erop dat de besprekingen met de huidige board zijn vastgelopen. "Hoewel we al sinds 31 januari dit jaar en een groot deel van vorig jaar samenwerken, zijn we er nooit in geslaagd om met het board of directors van Yahoo een overeenkomst te sluiten over acceptabele voorwaarden," schreef Microsoft. "We hebben de conclusie bereikt dat we met hen geen overeenkomst kunnen bereiken."

Mismanagement

Icahn merkte daarbij op dat Ballmer bang is voor mismanagement van de board als de overname alsnog zou doorgaan. Daarmee zou de board de investering van Microsoft in gevaar kunnen brengen tijdens de periode waarin toezichthouders zich over de deals zouden buigen.

Icahn heeft alternatieve leden genomineerd voor de board genomineerd, een soort machtiger variant op onze Raad van Commissarissen die ondermeer besluit over overnames en benoemingen bijvoorbeeld de ceo. In zijn brief stelt Icahn 'er niet aan te twijfelen' dat de nieuwe board meteen onderhandelingen zal beginnen, en ceo Jerry Yang zal vervangen door 'een ceo met operationele ervaring'.

"Het is niet nodig om op de fouten te blijven wijzen die Yahoo heeft gemaakt door niet onmiddellijk op het bod van 33 dollar van Microsoft in te gaan. Maar een ding is duidelijk: Jerry Yang en de huidige board zullen nieuwe onderhandelingen met Microsoft niet kunnen dwarsbomen, simpelweg omdat zij daar de kans niet voor zullen krijgen," schreef Icahn.

Hij wees erop dat Yahoo marktaandeel verliest en neemt het de board kwalijk dat het geen ervaren ceo heeft weten strikken. Dat beleid leidt nu tot een uittocht van talent.

47,5 miljard dollar

Microsoft bood op 1 februari om Yahoo voor 44,6 miljard dollar over te nemen. Microsoft heeft zijn bod later nog verhoogd naar 47,5 miljard. Toen beide partijen op de 3 mei geen overeenstemming hadden bereikt, trok Microsoft zijn bod in.

Microsoft heeft sindsdien altijd gezegd dat het geen interesse meer heeft in een volledige overname. De softwaregigant zou uitsluitend nog de zoekmachine en zoekadvertenties willen kopen, maar ook die onderhandelingen liepen vast. Daarop sloot Yahoo een samenwerking met Yahoo voor de outsourcing van zijn zoekmachineadvertenties.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

Microsoft, overname, Yahoo, icahn

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.