Hartstochtelijk zoenen

door

Hartstochtelijk zoenen

door

Column - Voor alle mensen die een beetje lacherig doen over de morele filters van de EO en de NCRV heb ik goed nieuws. Vreselijk leuk natuurlijk om Surfende Christenmensen te vragen of ze vóór de grote filtering met een bevroren kipfilet in de tanga surften, maar ondertussen hebt u het zelf al jaren op uw PC zitten, een morele fuik.

Klik in de 'Internet Explorer' achtereenvolgens op: Extra - Internet opties - Inhoud - Internet restricties inschakelen en je gelooft je ogen niet. Zomaar gratis en voor niets een hilarisch filter. Geweld, naakt, seks en taal kunnen naar believen worden toegelaten op uw scherm. En dat is lachen.

In de categorie 'seks' kan worden gekozen uit hartstochtelijk zoenen, gekleed vrijen, niet openlijke seksuele betasting en openlijke seksuele activiteiten. Terminologie uit de jaren 20. "Dijkshoorn ik moet met je spreken, jongen. Gisteren, in het fietsenhok, heb jij mijn dochter toen openlijk seksueel betast met een intentie tot hartstochtelijk zoenen? Kijk me aan jongen als ik tegen je praat!" "Provocerend naakt, 1973, voorstudie", zo noem je een slecht schilderij. Microsoft komt daar bloedserieus mee aankakken.

Het zet je wel aan het denken. Wat is hartstochtelijk zoenen? Jaartje of 30 al niet meer gedaan. Betekent het dat je die lappen rosbief gewoon om elkaar heen ziet cirkelen in een mondholte? Dan zet ik het aan.

Vragen... Als er in de trein iemand op je jas gaat zitten, je weer te laf bent om er iets van te zeggen en zodoende op het perron van Amsterdam je arm in een door je buurmans reet opgewarmde mouw moet steken, hoe noem je dat dan? Ik vind het ook niet ver genoeg gaan. Die meetlat van Microsoft moet langs het leven zelf. Drie minuten mijn nest uit en meteen achter in een politiebusje. Provocerend bloot! We gaan met zijn allen gewoon weer eens gezellig ouderwets gekleed vrijen, net als Duitsers, dus die witte sokken en je bruine schoenen gewoon aanhouden, met fijne orgelmuziek op de achtergrond. Die kant moet het op!

Provocerend gekleed, laten we het dáár eens over hebben. Wordt niets aan gedaan. Marjolein Bastin en Janneke Brinkman kunnen al jaren muisjes en kuikentjes met een broekje aan tekenen. Laat iedereen zich daar eens druk om gaan maken! Wat is dat voor een onzin. Ik vind óf je tekent een bosmuisje in zijn blote behaarde kont en dan doen ze ook echt bosmuisdingen, dus een beetje aan elkaar snuffelen, wat in de aarde wroeten of peinzend op de achterpoten naar de horizon kijken op zoek naar bos óf ze hebben een broekje aan en een geruite pet op en ze doen allemaal aangeklede bosmuisdingen. Dus dan lullen we nergens over als er een muisje relaxed op een boomtak op een notebook zijn e-mail checkt of als hij op zijn beukennotenmotor extra geheugen gaat halen bij de nachtwinkel. Gewoon even straight houden ja. Nu kan iedereen ongestraft een soort Gordon-eekhoorn met een driekwart leren jas aan tekenen die dan toch nootjes verzamelt. Dat zit me echt hoog.

Internet en televisie zo snel mogelijk laten fuseren. Het vermaarde Gates-filter er op los laten. Nieuwe filters. 'Aanstootgevende openlijke seksuele activiteiten op te luid volume', dat moet je ook kunnen wegfilteren. Dus nooit meer Mental Theo (artiestennaam Sjoerd Huizinga) in beeld die iemand op orkaankracht in het oor schreeuwt: "HOIIII, JE HEBT TWEE TIETEN, WIST JE DAAATTT?!? KIJK DAARR, DAARR ZITTEN ZE!!! HET ZIJN ER TWEE, HAHAHAHA!!!" Ieder weekend te zien, die gek. Gaat dat filter een eind aan maken.

Mulisch ook wegfilteren met de optie 'Provocerend Intellectueel'. Nooit meer onverhoeds op zijn website terecht kunnen komen. Alsof je heel traag door die enorme kanis van hem zweeft. Een gekmakende lay-out en alleen door de Schepper Met De Pijp zelf te begrijpen navigatiemogelijkheden.

Laatste vraag aan Microsoft. 'Openlijke seksuele activiteiten', waar worden ze georganiseerd en hoe kom je aan een kaartje?

- Nico Dijkshoorn

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

internet, restricties, provocerend

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.