
E-ticketsysteem NS ontspoort door servertekort
Wegens 'overweldigend succes' van de e-tickets heeft de NS de dienst uit de lucht gehaald. "We kunnen niet meer garanderen dat alles goed gaat."
Wegens 'overweldigend succes' van de e-tickets heeft de NS de dienst uit de lucht gehaald. "We kunnen niet meer garanderen dat alles goed gaat."

E-ticketsysteem NS ontspoort door servertekort
Wegens 'overweldigend succes' van de e-tickets heeft de NS de dienst uit de lucht gehaald. "We kunnen niet meer garanderen dat alles goed gaat."
Via de site van de NS was het sinds vorige week maandag mogelijk om met iDeal enkele reizen, retourtjes, dagkaarten en railrunners te kopen. Na betaling kregen klanten een e-mail met als attachment het e-ticket, dat ze op A4-formaat moeten uitprinten. Op het ticket (pdf) staan naam en geboortedatum en een unieke qr-code (een soort streepjescode). Het systeem ligt nu echter op zijn gat.
Er is een hele grote vraag geweest in heel korte tijd waardoor de capaciteit moest worden uitgebreid, laat een woordvoerder van de Spoorwegen weten. Het bedrijf had niet op de hoeveelheid media-aandacht gerekend die het wel kreeg voor de elektronische treinkaartjes.
10.000 tickets
"Daar komt bij dat we midden in een verhuizing zitten van de servers van de ene naar de andere locatie." Door de combinatie van het servertekort en de toenemende vraag naar capaciteit kan de NS niet meer 100 procent garanderen dat alles goed gaat. "En dan kunnen we beter de boel on hold zetten", aldus de woordvoerder.
De NS heeft sinds de lancering van de dienst bijna 10.000 e-tickets verkocht, een 'enorme vlucht' volgens de spoorwegmaatschappij. De verwachting was dat er weinig aandacht gegeven zou worden aan de nieuwe dienst. "Het was de bedoeling dat het heel langzaam ging groeien", legt de woordvoerder uit. Het is onduidelijk op hoeveel verkopen er in eerste instantie werd gerekend.
[h]Online aanbiedingen
[/h]
Als alles volgens plan verloopt is de verhuizing van de servers dit weekend geklaard. Woensdag overlegt de NS nog over de definitieve details rond de verhuizing. Op zijn laatst na het weekend zou het systeem weer normaal moeten werken. Met het online ticketsysteem wil de NS prijsdifferentiatie invoeren voor bepaalde trajecten op bepaalde tijden. Dergelijke aanbiedingingsacties kan het bedrijf via de kaartjesautomaten nog niet bieden, bevestigt de NS.
Te vroeg wegrijden is vrij normaal vanaf amsterdam sloterdijk op het traject schiphol-hoorn.
Doorgaans vertrekken ze daar 3 minuten te vroeg. (Tenzij ik er sta, want ik zeg het gewoon tegen de meester, en die gooit dan weer de deuren open). Maar er zijn op dat station wel meer dingen mis.
Ik had me na het mooie introductie praatje voorgenomen het eens te proberen, scheelt wat zenuwen vanwege een vertraagde bus kort op de vertrektijd....
Helaas, donderdag maar weer eens afwachten of ik de IC kan halen of toch weer met het boemeltje moet beginnen.
Persoonlijk vind ik het een heel slechte inschatting van de NS, steeds meer mensen raken gewend aan on-line bestellen / betalen. (en dat server verhuis verhaal... dat plan je, en je regelt wat extra..)
Zwaar Off-Topic maar toch:
Yup, daarom worden de toiletten uit de treinen verbannen...
Op een aantal lijnen, (nu alleen nog niet NS) rijden treinen zonder wc, en op de stations is ook amper een wc te vinden.
Het wordt straks steeds schoner in de trein :-(
Prachtig systeem, ik wist niet dat het zo nieuw was. Vorige week donderdag kaartjes besteld Best Zwolle en Zwolle Helmond. 47 euro. Gewone prijs zou 59 euro zijn. Prima, lekker makkelijk en goedkoop. Ik heb geen Nederlandse bankpas dus ik zou alleen met kleingeld een kaartje kunnen betalen. 59 euro in losgeld is ook niet te doenl. Dus prima service, snel weer zorgen dat het online is.
Ze hadden deze grote toeloop niet voorzien. Dat is toch gewoon gebukt gaan onder je eigen succes. Die verhuizing had geen enkel probleem geweest als het gegaan was als voorspeld.
Hoewel er zeker nog wel ruimte is voor verbetering is het spoorwegnet al behoorlijk druk.
langere treinen = langere perrons.
schonere treinen - kijk eens naar je medereiziger en wellicht jezelf. De reiziger verpest het voor zichzelf, de trein is 's morgens schoon.
sneller - een langere trein heeft meer tijd nodig om op snelheid te zijn en oeps, daar is het volgende stationnetje alweer, remmen maar. Dit lijkt me slechts ten dele haalbaar, ook als je op hetzelfde traject sneltreinen en stoppers hebt die op elkaar moeten wachten.
gezelliger - hier weet ik niet wat je wilt, bloemetjes voor het raam of zo, misschien wel mobiel bellen verbieden zodat je meer met elkaar kunt praten in de trein.
gebruikersvriendelijk - zoals? ik heb even geen voorbeelden.
Op tijd rijden - ja, graag, dat moeten ze doen, tegelijkertijd moet de trein de deur dan ook dicht doen als mensen nog staan de duwen zonder de uitstappers te laten uitstappen. Misschien kunnen we ook mensen inzetten om iedereen in de trein te krijgen
te vroeg wegrijden heb ik zelden meegemaakt.
In een land als Japan kunnen ze meer mensen in de trein krijgen en toch op tijd rijden. Dat komt denk ik door de gediciplineerde mentaliteit van de Japanse bevolking. Alleen daarom al zal het m.i. in Europa wel een beetje lastiger worden om al die doelen te bereiken.
Maar goed, hier wordt een systeem ingevoerd en tegelijkertijd verhuisd. Dat is natuurlijk logisch....
Ongelooflijk. Wat een gepruts.
Dat verzin je toch niet?!? Dan ga je dat systeem toch niet uitrollen?
Basisregel economie: veel vraag = hogere prijs.
Op de drukke trajecten in de spits is veel vraag, dus daar wordt het duurder.
Tja, dat je dan met je duurdere kaartje moet staan, dat is helaas.
Of gewoon geld investeren in langere, schonere, snellere, gezelligere en gebruiksvriendelijkere treinen, die optijd rijden, handig op elkaar aansluiten en niet een minuut te vroeg voor je neus dichtgaan. Dan kan van mij dat online systeem nog wel even wachten.
Ah, dat is mooi. Voor reizen in de overvolle spitstreinen wordt vanaf nu minder geld gevraagd omdat voor de meeste reizigers geen zitplaats beschikbaar is. Toch?
Reageer
Preview