
Koers Yahoo schiet omhoog na gesprek met Microsoft
Yahoo en Microsoft onderhandelen weer. De bedrijven overleggen of hun zoekmachines en advertentiesystemen gecombineerd kunnen worden.
Yahoo en Microsoft onderhandelen weer. De bedrijven overleggen of hun zoekmachines en advertentiesystemen gecombineerd kunnen worden.

Koers Yahoo schiet omhoog na gesprek met Microsoft
Yahoo en Microsoft onderhandelen weer. De bedrijven overleggen of hun zoekmachines en advertentiesystemen gecombineerd kunnen worden.
Het overnamebod van Microsoft op Yahoo is inmiddels ruim een jaar geleden. Nu zijn beide bedrijven weer in gesprek, meldt Kara Swisher die blogt voor The Wall Street Journal. Zij baseert zich op bronnen die meer weten van de gesprekken. Microsoft en Yahoo willen nog steeds concurreren met Google. Dat lukt ze in hun eentje tot op heden niet. Het aandeel van beide bedrijven op ze de zoekmarkt is het afgelopen jaar afgenomen.
Uit een onderzoek van Hitwise van afgelopen week bleek dat Google ongeveer 72 procent van alle zoekopdrachten in de VS voor zijn rekening neemt. De cijfers gelden voor de maand maart. In diezelfde periode verwerkte Yahoo 16 procent van de zoekopdrachten en Microsoft verwerkte slechts 5,5 procent.
Koers schiet omhoog
Volgens analisten is een samenwerking in het belang van beide bedrijven. Zij zouden alleen het hoofd kunnen bieden aan Google met een bundeling van krachten. Sinds het afketsen van de volledige overname heeft Microsoft-ceo Steve Ballmer meermaals te kennen gegeven nog wel interesse te hebben in de zoek- en advertentiedivisie van Yahoo.
Na het nieuws over de gesprekken steeg de beurskoers van Yahoo volgens persbureau Bloomberg met 7,1 procent. De koers van Microsoft daalde 8 cent, terwijl de koers van Google op de beurs licht steeg. Yahoo en Microsoft hebben niet gereageerd op het nieuws.
Durf te stellen dat het mogen verwerken van 5,5 % van alle zoekresultaten absoluut niet heel slecht is, zoals jij beweert.
Waarom zouden Yahoo of MS miljarden investeren in het verbeteren van hun bestaande zoek technologie als je die voor veel minder kunt delen met een ander en samen mogelijk tot DE oplossing komt?
Beter een redelijk rond wiel kopen, dan zelf te starten met een complete herbouw en mogelijk van start te gaan met een vierkant wiel.
Als je je tegenstander niet kunt verslaan, gewoon de tegenstanders van je tegenstander inlijven. Succes is dan wellicht wel verzekerd.
Er is wel degelijk iets gebeurd: een ander bedrijf heeft interesse om (een deel van) Yahoo te kopen. En beleggers anticiperen daarbij op een hoger bedrag per aandeel dan de huidige beurskoers. Kopers van het aandeel schatten in welk bedrag Microsoft daarvoor over zou hebben en bepalen daarop de maximale prijs die ze willen betalen. En zodra dat in de buurt komt van wat de verkopers willen hebben (en de prijs die zij verwachten te ontvangen van Microsoft), ontstaat er handel op de beursvloer.
Aandelen representeren niet zozeer een waarde gebaseerd op het verleden, maar op verwachtingen over de toekomst. Een bedrijf kan kwartaal op kwartaal verlies maken maar toch een stijgende koers hebben, bijvoorbeeld omdat ze een product aan het ontwikkelen zijn dat, indien succesvol, die koers recht aan doet (Apple was dus bijvoorbeeld aan de vooravond van de lancering van de iPod duidelijk ondergewaardeerd). Je neemt als belegger het risico dat het bedrijf succesvol zal worden, helaas is de laatste jaren de tendens ontstaan dat beleggers dat risico voor een steeds kortere periode willen lopen.
Ze zijn juist wel overtuigd van hun product. Daarom willen ze Yahoo ook zo graag. Als ze een product kunnen kopen wat in elk geval niet heel slecht is, dan kunnen ze weer wat inlopen.
Dat heeft Microsoft wel vaker gedaan. Producten kopen, Microsoft sausje er over en verkopen als Microsoft innovatie. Niks mis mee. beter goed gekocht dan slecht verzonnen. :)
Het lijkt wel een bewijs van onkunde om zelf een goed product te maken, is met meer overnames zo.
De beurs ach het werkt eigenlijk heel simpel, mensen denken dat iedereen rijk kan worden maar het is nog steeds zo dat jou winst door een ander betaald zal moeten worden. We kunnen met zijn alle niet rijk worden.
Vroeger was het simpel, je bracht je geld naar de bank en kreeg ze 6% rente of je ging naar de beurs, kreeg divident en een waardevermeerdering en maakte dan 10% per jaar.
Tegenwoordig schieten de koersen op 1 dag en 10% omhoog of omlaag omdat er iemand iets roept. Divident daar wordt door weinigen al rekening mee gehouden, het gaat aleen om koerswinsten. Geld geld en nog eens geld.
maar dat is toch ook niet echt ter discussie? MS weet heel goed dat hun Live niet on par is met Google. Ze doen er alles aan om dat probleem aan te pakken maar tot dusver zonder veel succes. Dit is weer een stap in dat verhaal..
Ik blijf het een bewijs vinden dat microsoft niet overtuigd is van hun eigen zoekproduct.
Dit bewijst maar weer eens de waanzin van de beurs. Is er echt iets met Yahoo gebeurd ? Hebben ze ineens miljarden winst gemaakt ? Nee, maar dat doet er niet toe voor de aandeelhouders/beleggers.
Die hebben allang iedere binding met de realiteit verloren.
Reageer
Preview