Bezoekcijfers legale Mininova kelderen

door

mininova

door

Nieuws - Na het stopzetten van Mininova als torrentplatform is de traffic naar Mininova.org enorm gedaald.

Het aantal unieke bezoekers is gedaald van ruim 5 miljoen naar 1,8 miljoen, zo blijkt uit een meting die Torrentfreak eind vorige week deed. Ook bij websitemonitor Alexa.com is de neergaande trend te zien.

Op 26 november besloot Mininova onder druk van stichting BREIN te stoppen als platform voor torrents, behalve die via het Content Distribution verspreid mogen worden. Het Nederlandse bedrijf biedt voortaan alleen nog torrents van content die het distribueert voor producers en artiesten die zich daarvoor bij Mininova hebben aangemeld. Concreet betekent dat dat werken van bekende artiesten en filmmakers er niet meer te vinden zijn.

Fors minder downloads

Het gemis van miljoenen torrents voor content van grote namen vertaalt zich in het sterk afgenomen aantal downloads op Mininova. Vóór 26 november waren dat er nog 10 miljoen per dag, nu zijn dat er nog slechts enkele honderdduizenden. Ook het aantal zoekopdrachten binnen de site is gedaald.

Overigens zorgt het verdwijnen van Mininova als bron van illegale downloads er nog niet voor dat internetpiraten hun leven gaan beteren. Een Australische provider vertelt ZDNet.au dat het sluiten van sites als The Pirate Bay eerder, en nu Mininova, niet leidt tot een daling van het torrentverkeer. Mininova en The Pirate Bay zijn zelf ook ooit groot geworden toen andere sites, zoals Suprnova, het moeilijk hadden of de deuren sloten.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.