Facebook blokkeert API voor Apple's Ping

door

itunes

door

Nieuws - Apple heeft de Facebook-link uit Ping gehaald, nauwelijks een dag nadat het bij de presentatie van iTunes 10 werd genoemd en getoond als extra feature.

Apple kondigde de ondersteuning van Facebook in het sociale netwerk Ping aan tijdens de presentatie van iTunes 10 afgelopen woensdagavond. Ook werd het gezien in een instructievideo 'hoe iTunes te gebruiken' en op de Ping instructiesite. Daar is het overigens verdwenen, net als in Ping zelf.

Via een zoekfunctie in Ping kunnen Facebook-gebruikers hun 'vrienden' overhevelen naar het nieuwe muzieknetwerk van Apple. Zo kunnen vrienden aan elkaar laten zien welke muziek er wordt beluisterd. Eenzelfde mogelijkheid is bijvoorbeeld aanwezig in Spotify.

''Zware voorwaarden"

Zowel Steve Jobs als Apple-manager Phil Schiller gingen in een interview met Kara Swisher, van website All Things D uitgebreid in op Facebook en Ping. Uit de conversatie met Steve Jobs bleek al dat de aanwezigheid van Facebook in Ping niet onomstreden was. Volgens Jobs stelde Facebook “zware voorwaarden” aan de toegang tot de facebook api door Ping, voorwaarden waar Jobs niet mee eens was. Hij zei niet welke voorwaarden dat waren.

Phil Schiller, Apple’s vicepresident van productmarketing, vertelde daarentegen honderduit over de mogelijkheden van Facebook. Maar nu geeft de dienst storingsmeldingen, aldus MacWorld.com. Als via Ping in Facebook wordt gezocht, zegt het dat het geen ‘vrienden’ kan vinden. Volgens Engadget zou die storing komen doordat Facebook connectierequests met Ping weigert, waarna Apple zou hebben besloten voorlopig de functie uit te schakelen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

itunes

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.