
Microsoft: Google monopoliseert online reisbranche
Microsoft heeft zich bij het front gevoegd dat tegen Google's aankoop van de online reissoftware van ITA is. Google zou hiermee in een klap het online boeken van reizen beheersen.
Microsoft heeft zich bij het front gevoegd dat tegen Google's aankoop van de online reissoftware van ITA is. Google zou hiermee in een klap het online boeken van reizen beheersen.

Microsoft: Google monopoliseert online reisbranche
Microsoft heeft zich bij het front gevoegd dat tegen Google's aankoop van de online reissoftware van ITA is. Google zou hiermee in een klap het online boeken van reizen beheersen.
Het gaat om Google’s aankoop van de online reissoftwaremaker ITA. Microsoft heeft zich aangesloten bij Fairsearch.org. De site is een protest tegen de koop van Google en wil de Amerikaanse regering overhalen om iets te doen. Volgens het protestfront krijgen klanten namelijk minder keuze in het online boeken van reizen en leidt het tot hogere prijzen wanneer de overname doorgang vindt.
ITA maakt de reistechnologie QPX. Deze software wordt door Microsoft nu bijvoorbeeld gebruikt door de online reisdienst van Bing. 1 juli 2010 maakte Google bekend dat het ITA wil kopen.
Oude vijanden maken nieuwe vrienden
Eén van de leden van Fairsearch.org is de online autoverhuur-, vlucht en reisboer Kayak. Dit bedrijf klaagde eerder dat de reisdienst van Bing te veel op die van Kayak leek. Microsoft meldde destijds dat het in gesprek was met Kayak.
Andere medestanders van de protestgroep zijn Expedia.com, Hotwire, TripAdvisor, Farelogix and Sabre Holdings met het merk Travelocity. Zuji, Level.com en Foundem zijn samen met Microsoft de nieuwe toetreders van Fairsearch.org. Het collectief heeft laten weten dat het feit dat nieuwe leden toetreden “een teken is dat de wereld zich steeds meer zorgen maakt om de gevolgen van de Google-ITA deal voor online reisklanten."
Oneerlijke concurrentie
Fairsearch.org beweert dat de overname van ITA door Google ervoor zorgt dat het bedrijf de controle krijgt over de software die “de meeste concurrenten gebruiken voor hun reiszoeksysteem. Google zou hierdoor de online reismarkt kunnen manipuleren en domineren.” Dit zal volgens Fairsearch.org leiden tot hogere prijzen, minder keuze en ook minder innovatie in de online reisbranche.
Het is goed dat MS ageert. Net zoals het goed is dat Google ageert tegen het monopoly van MS. En het is vermakelijk om te zien.
Dat is hooguit een probleem voor adverteerders, niet voor consumenten.
Ik, als consument, heb daar geen last van. Google creëert voor mij geen vendorlock-in, ik kan zo overstappen van Gmail naar Yahoo, etc.
Als er al vendorlock-in gecreëert zou worden door Google, dan is dat voor adverteerders.
Ik denk dat dat komt omdat je overdrijft. Daarnaast, wie heeft er nou medelijden met adverteerders? Wat mij betreft kan het adverteren (al dan niet veroorzaakt door lockin) niet duur genoeg worden.
Het internet is al veels te veel vercommercialiseerd.
Kom op Google, grijp die adverteerders en melk ze maar uit! Dat zal ze leren...
Maar feit is en blijft dat Microsoft zelf niet anders doet....en daarom niet moet zeuren...verbeter de wereld maar begin bij jezelf.
...dus is het maar goed dat Google dit doet, want een monopolie is alleen in verkeerde handen bij een bedrijf als Microsoft!
Het risico is dat je straks een enorme lockin hebt qua adverteren, reizen, zoeken, mailen, apps, etc. Die kant gaan we heel hard op en het vreemde is dat weinig mensen dat kan schelen. Vooral de mensen die het hardst ageren tegen Microsoft zouden dan toch lering getrokken moeten hebben uit het verleden, maar dat is het rare...
Elke monopolist is slecht, of ie nou Google of Microsoft heet. Andersom zou Google óók klagen...
Inderdaad, dit artikel gaat niet over Microsoft, maar over Google. De zorgen van Microsoft zijn terecht en deze zorgen worden inmiddels gedeeld door vele grote bedrijven in het buitenland maar ook steeds meer in Nederland. De eerste praktijkvoorbeelden zijn al aan het licht gekomen voor wat betreft het geforceerd hoger zetten van eigen Google websites, en wat te denken van de net gelanceerde Google fashion website, een website die nauwelijks voldoet aan de zoekmachine optimalisatie eisen, maar die al behoorlijk goed scoort in Google met non-content. De Monopolie van Google lijkt onomkeerbaar, tegenspraak is te laat ingezet denk ik. Een zorgelijke ontwikkeling..
nou men maakt zich terecht zorgen,jullie geven weer af op microsoft maar daar gaat het hier niet om. Dit heeft effect op vele bedrijven,organisaties etc.
Gevalletje pot verwijt de ketel.....Ik ben tegen elke vorm van monopoly (behalve het spel dan).....maar M$ moet wel ff ophouden met piepen. Van bijna iedere partij snap ik de kritiek maar niet van M$. dmv de fijne vendor lock-in knopen ze elke ondernemer een strop om de nek...maar wel hard piepen als ze de boot weer eens missen....zielig!
Ach wat een krokodillentranen weer van Microsoft.
Zelf hadden ze precies het zelfde gedaan als ze de kans kregen,
maar die tijd is hopelijk voorgoed voorbij voor Microsoft.
Zodra Microsoft in 2012 zelf geen monopolie meer heeft mogen ze wat mij betreft klagen over een andere potentiële monopolist. Tot die tijd is het slechts het 'arme ik' jankgedrag van Microsoft.
"it's not fun when the rabbit has the gun"... ^_^
Reageer
Preview