1,2 miljard app-downloads in kerstvakantie

door

apps

door

Nieuws - Gebruikers van iOS- en Android-devices hebben samen 1,2 miljard applicaties gedownload in de kerstvakantie. Dat is een nieuw record, het vorige lag op 857 miljoen downloads in een week.

Dat blijkt uit data van onderzoeksbureau Flurry, dat een tracker heeft die is ingebouwd in veel mobiele apps. De cijfers gaan over de laatste week van het jaar, tussen 25 december en 31 december. Het leeuwendeel van de applicaties werd gedownload vanuit de Verenigde Staten

Nederland op de veertiende plaats

Een onderverdeling is landen toont dat er 509 miljoen apps werden gedownload vanuit de VS. Na een groot gat volgt dan China op de tweede plaats met 99 miljoen gedownloade applicaties. Op een gedeelde 14e positie in de lijst staat ons eigen land. Nederlanders haalden zo'n 13 miljoen apps op in de kersperiode. Dat aantal is gelijk aan het veel grotere Brazilië en het rijke Saoedi-Arabië.

Wereldwijde app-downloads in de kerstvakantie. Nederland staat met 13 miljoen downloads op een gedeelde 14e plaats, samen met Brazilë en Saoedi-Arabië. Klik voor groot

Flurry vergaard zijn data vanuit de apps zelf. Ontwikkelaars bouwen de dienst in hun app om zo gebruikersstatistieken te krijgen, maar Flurry biedt ook een systeem voor 'targeted ads', gerichte advertenties. Naar eigen zeggen krijgt de dienst informatie van 140 duizend applicaties op zowel iOS als Android. Flurry zegt 90 procent van alle nieuw geactiveerde toestellen te kunnen waarnemen.

Record aan activaties

Het recordaantal app-downloads hangt samen met een ander record, dat van de activaties van nieuwe toestellen. Tijdens de afgelopen kerstperiode werden er meer Android- en iOS-toestellen geactiveerd dan ooit. Kerst is altijd de drukste periode voor de makers van mobiele toestellen, omdat veel mensen een iPhone of Android-toestel cadeau krijgen. Op de eerste dag dat mensen een nieuw toestel hebben downloaden zij vaak veel apps.

Volgens Flurry werden er op eerste kerstdag alleen al 6,8 miljoen toestellen geactiveerd, die samen 242 miljoen applicaties hebben gedownload. Data van de hele week tussen 25 december en 31 december toont de activatie van 20 miljoen toestellen. In totaal werden er door alle gebruikers 1,2 miljard apps gedownload.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

ios, activatie, apps, android, flurry

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.