Senaat stelt stemming anti-piraterijwet PIPA uit - update

door

Internetpiraat

door

Nieuws - De stemming over de controversiële antipiraterijwet PROTECT IP wordt uigesteld. De senaat zal dinsdag het voorstel niet behandelen meldt indiener van het voorstel, senator Harry Reid.

Volgens ProPublica zijn inmiddels al 122 leden van het Congress tegen het wetsvoorstel dat afgekort PIPA wordt genoemd. Er is er eenzelfde grote groep tegen de andere piraterijwet Stop Online Piracy Act (SOPA). Dat is overigens nog geen meerderheid. Het Congress kent in totaal 535 leden: 435 Afgevaardigden en 90 Senatoren. Om aangenomen te worden moet een wetsvoorstel in de Senaat drievijfde meerderheid hebben, dus 60 stemmen.

'Gezien de laatste ontwikkelingen'

Reid stelt op Twitter dat hij zijn voorstel nog even achter de hand houdt: “Gezien de laatste ontwikkelingen, heb ik besloten de stemming van dinsdag uit te stellen." Eerder al werd de behandeling van het wetsvoorstel SOPA in het Huis van Afgevaardigden uitgesteld tot februari.

In de afgelopen dagen is de steun van congressleden afgebrokkeld. Volgens TechCrunch hebben de huidige vier overgebleven Republikeinse presidentskandidaten eveneens aangegeven zowel PIPA als SOPA niet te steunen. Congresslid Newt Gingrich zou volgens TechCrunch op een vraag waarom hij de wetsvoorstellen niet steunt, geantwoord hebben: “Ik ben voor vrijheid."

Update 22.20: Ook Lamar Smith, indiener van het wetsvoorstel SOPA, vindt het de eerste prioriteit om meer ondersteuning te krijgen binnen het Huis van Afgevaardigden voordat hij het voorstel verder laat behandelen. Hij reageert daarmee op het uitstel van stemming in de Senaat op PIPA. Smith heeft niet gezegd tot wanneer hij uitstel van behandeling wil.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.