Microsoft rekent op IE-haat

door

Internet Explorer 6

door

Nieuws - Microsoft erkent én benut de haat voor zijn webbrowser IE. De campagne voor de huidige versie 9 neemt de voorgangers op de hak: 'de browser die je graag haatte'.

De promosite voor IE9 moet gebruikers overhalen te updaten naar die actuele versie en moet overgestapte websurfers teruglokken naar de standaard Windows-browser. Daarbij toont Microsoft onder meer een video van een computernerd die in therapie is voor het deïnstalleren van IE op pc's van familie, vrienden en (on)bekenden. “IE is alleen goed voor het downloaden van andere browsers", schuimbekte hij.

Versus Chrome, oude IE en Firefox

Verder is de marketingsite Browseryoulovedtohate.com gevuld met quotes uit en links naar oude recensies van IE9, dat een jaar geleden is uitgekomen. Ook comments van willekeurige internetgebruikers op andere sites worden aangehaald.

Internet Explorer 9 wordt sinds 11 maanden gepusht via Microsofts patch-distributiesysteem Windows Update, maar ziet zijn marktaandeel onder druk staan. IE9 is nog net niet zijn veelgebruikte voorganger IE8 voorbij, en beide versies lopen flink achter bij het automatisch geupdate Chrome van Google. Ondertussen zit Firefox qua marktaandeel nog tussen IE9 en 8 in, blijkt uit metingen van StatCounter.

Microsofts video van de herstellende IE-deïnstalleerder:

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.