Fries topleveldomein .frl komt er toch

door

friese vlag

door

Nieuws - De provincie Friesland wil zelf de vingers niet branden aan een domeinextensie, maar is akkoord dat hoster MijnDomein een aanvraag doet, voor eigen rekening en risico. Dot TK vist achter het net.

Friesland krijgt waarschijnlijk toch een eigen topleveldomein, frl, Hostingbedrijf MijnDomein gaat zelf de aanvraag doen bij de ICANN en zal, als de registratie wordt goedgekeurd, de extensie gaan beheren en uitbaten voor eigen rekening en risico.

Het provinciebestuur staat achter het initiatief, omdat MijnDomein heeft beloofd dat de uitrol zich ten eerste en met name zal richten op de Friese bedrijven en consumenten. Later komt het topleveldomein wel open voor vrije registratie. “It Giet Oan!", juicht MijnDomein.

Dot TK grijpt mis

Door de gekozen constructie hoeven de provinciale staten er ook niet meer over te stemmen, omdat er geen publiek geld in het geding is, vertelt Gerben Huisman, bestuursadviseur van de Friese provincie aan Webwereld. De Staten trokken eerder een streep door het oorspronkelijke en dure plan, waarbij SIDN zou optreden als registry.

Ook Dot TK, Het Nederlandse bedrijf dat de Tokelause topleveldomein .tk uitbaat, mengde zich in de strijd, met een aanbod om het beheer gratis te doen. Maar MijnDomein biedt daar nog overheen, door alle risico's en kosten te dragen, inclusief de 185.000 dollar inschrijfgeld.

MijnDomein zal een apart bedrijf oprichten voor de .frl registry. De bedoeling is dat de verkoop van domeinen ook via andere registrars gaat, vertelt Henri de Jong van MijnDomein.

Mogelijk ook .amsterdam

In Amsterdam wordt momenteel nog druk overlegd over een voorgenomen eigen tld, .amsterdam, een plan van de PvdA-fractie. Daar is MijnDomein overigens niet in beeld.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.