KPN trekt zich terug bij overname Caiway

door

kpn

door

Nieuws - Nog voordat de NMa een uitspraak heeft kunnen doen in de vergunningsaanvraag voor de overname van kabelaanbieder Caiway door KPN en investeringsfonds CIF, trekken de partijen zich terug.

Dat meldt het telecombedrijf dinsdagochtend zelf via een persbericht. In die verklaring valt te lezen dat de overname op te veel bezwaren stuit van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa.

De NMa gaf in augustus 2011 na een ingesteld onderzoek aan de overname in eerste instantie te blokkeren omdat de concurrentie in met name het Westland sterk zou kunnen worden beperkt. KPN heeft vervolgens een vergunning aan moeten vragen.

Zorgen opnieuw geuit

“Onze zorgen met betrekking tot de keuzemogelijkheden van consumenten in het Westen van het land bleven bestaan. Eind maart hebben wij deze zorgen opnieuw geuit. KPN heeft hier inhoudelijk niet op kunnen reageren en trekt zich nu dus terug", aldus woordvoerster Barbara Roest van de NMa.

Dat inhoudelijk reageren was volgens Stefan Simons, zegsman van KPN, niet meer nodig. In de ogen van de telco waren de aanhoudende bezwaren overduidelijk. “In het hele proces van de vergunningsaanvraag heeft de NMa ons duidelijk gemaakt bang te zijn voor de regionale concurrentiepositie. Dat betreuren wij omdat door de overname het netwerk juist open zou zijn gegaan voor de concurrent."

KPN betreurt beslissing

Begin mei 2011 kondigde KPN aan kabelaanbieder Caiway te willen overnemen . De telco wilde naar eigen zeggen met deze transactie zijn positie op de Nederlandse televisiemarkt uitbreiden en zich op de breedbandmarkt versterken.

Die missie zet KPN volgens Simons onverminderd door. “Deze beslissing van de NMa is heel jammer maar wij blijven ons vasthouden aan onze strategie van het upgraden van het vaste netwerk." In 2015 wil de telco een breedband marktaandeel van minimaal 45 procent van de Nederlandse huishouden hebben.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.