Apple verkoopt iPad liever zelf, gunt winkels weinig

door

Apple Store

door

Nieuws - Apple houdt bijna alle nieuwe iPads voor zichzelf. De eigen Apple Stores krijgen de producten ruimhartig, maar de onafhankelijke winkelketens maar mondjesmaat.

Apple heeft de eerste drie miljoen iPads die het de wijde wereld in stuurde na de lancering van het product op 16 maart, grotendeels voor zichzelf gehouden. Andere winkelketens, die wel een contact met Apple hebben afgesloten om de iPad te verkopen, krijgen nauwelijks producten binnen. In heel West-Europa kwamen van de drie miljoen iPads, slechts 140.000 stuks in de niet-Apple winkels terecht.

In Groot-Brittannië en Frankrijk wordt moord en brand geschreeuwd. In Engeland is een magere 13.000 iPads terecht gekomen, schrijft The Register op basis van cijfers van marktanalist Context. Daardoor is er buiten de Apple Store en de online winkel van Apple nauwelijks nog een iPad te krijgen.

Fransen willen Apple voor de rechter dagen

De Franse wederverkoper eBizcus klaagde al eerder steen en been en kondigde aan Apple voor de rechter te slepen. Bizcus zegt dat Apple bij nieuwe gewilde producten zijn eigen winkels voorrang geeft en de andere retailers afknijpt.

Maar Salman Chaudhry, analist bij Context, beweert nu dat Apple juist meer vrijmaakt voor wederverkopers. In de eerste dagen na de lancering van de iPad 2 kregen de Engelse retailers slechts 6500 stuks om te verkopen.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

verkoop, retail, iPad 2, iPad 3

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.