Tweeling licht snelle geldjagers op met 'aandelenrobot'

door

beurs

door

Nieuws - Een Britse tweeling heeft 75.000 jagers op het snelle geld op de aandelenbeurs in totaal bijna een miljoen euro uit de zakken geklopt. Zij verkochten een 'robot' die kansrijke aandelen kon herkennen.

De twee jongens, nu 20 jaar oud, zijn inmiddels aangeklaagd door de Amerikaanse beurshond SEC. De Britten worden ervan verdacht sinds hun 16e door fraude zo'n 75.000 beursinvesteerders te hebben opgelicht, voornamelijk Amerikanen. In totaal zouden ze ongeveer 1,2 miljoen dollar hebben verkregen, zo'n 912.000 euro.

De jongens bedachten een softwareprogramma dat automatisch beursvoorspellingen deed gebaseerd op analyse van statistieken. De complexe robot, Marl genaamd, kon daardoor onder meer zo geheten 'penny stocks' herkennen, spotgoedkope aandelen die volgens de analyserende robot zeer snel in waarde zouden stijgen.

Reclame via daytradingrobot

Op sites als doublingstocks.com en daytradingrobot maakten de jongens reclame voor hun product, met onder meer de claim dat een van de investeerders een zekere Cohen was, die tevens de Global Alpha computermodel voor de aandelenhandel van Goldman Sachs had ontwikkeld.

Geïnteresseerden konden de software kopen of gebruiken voor een jaarlijks bedrag van 35 euro. Verder konden ze zich tegen betaling abonneren op een nieuwsbrief, waarin de robot tips gaf voor zoekers naar het snelle geld.

Aandelentips werden betaald

Maar, zo betoogt de SEC in zijn aanklacht, de software deed helemaal geen analyse van aandelen en hun beursprestaties. De aanbevolen aandelen in de nieuwsbrief en door de software waren vooral de tweeling aangereikt door een aantal mensen die voor de promotie daarvan betaalden.

Volgens Softpedia geeft een simpele zoekopdracht via Google al aan dat een flink aantal mensen hun twijfels uitspreken over de software en eveneens een aantal mensen dat klaagt te zijn opgelicht.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.