Kwart Nederlanders schermt Twitter-account af

door

twitter

door

Nieuws - Bijna één op de vier twitteraars in Nederland schermt zijn tweets af voor het grote publiek.

Bij de Nederlandse vrouwen komt dat neer op één van de drie. Mannen zijn iets minder gesteld op hun privacy. Bij hen schermt slechts 18 procent zijn berichten af op de microblogsite. Het zijn enkele constateringen van onderzoeksbureau Multiscope, dat bouwt aan een software-as-a-service tool waarmee data uit social media verzameld, geanalyseerd en gerapporteerd wordt.

Veel organisaties gebruiken Twitter

In totaal zijn er volgens de onderzoekers op dit moment in Nederland ruim een miljoen aangemaakte Twitter-accounts. Samen zijn zij goed voor ruim 2,5 miljard tweets. Een groot gedeelte daarvan kom op conto van organisaties, tussen de 150.000 en 200.000 accounts zijn van hen. Vorig jaar bleek ons land al even wereldkampioen twitteren. Volgens gegevens van comScore hadden Nederlanders op dat moment het hoogste percentage aan gebruikers van Twitter en ook LinkedIn.

De gemeenten met de hoogste tweetdichtheid zijn ook onderzocht. Zo blijkt dat mensen uit Almere het meest tweeten van de grootste twittergemeentes: gemiddeld 2.482 tweets, op de voet gevolgd door Rotterdam (2.251), Tilburg (1.930) en Amersfoort (1.802). In Utrecht (1.379) en Breda (1.434) is er vooralsnog minder animo voor.

Het snelle succes

De afgelopen jaren kende Twitter veel succes in ons land. Jaarlijks kwamen er honderdduizenden nieuwe accounts bij. In het afgelopen jaar blijkt die groei enigszins gestagneerd. Daarmee lijkt Twitter zijn voorlopige hoogtepunt in ons land te hebben bereikt. Wereldwijd gezien is het bedrijf sinds de lancering in juli 2006 als een komeet de lucht ingegaan. Zakenbank JP Morgan schatte de waarde van Twitter vorig jaar op 4,5 miljard dollar.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.