Reacties plaatsen op Google+ zonder in te loggen

door

google+

door

Nieuws - Gebruikers van Google+ kunnen voortaan via binnengekomen notificatiemails in Gmail direct op hun account posten en reageren.

De nieuwe functie zorgt ervoor dat gebruikers van Googles sociale netwerk voor het geven van reacties en waarderingen niet standaard naar de site van Google+ hoeven te surfen. Via hun Gmail-account is dat nu rechtstreeks mogelijk.

Hetzelfde geldt voor de +1-functie waarmee Google zijn gebruikers waarderingen laat geven, en die ook meeweegt bij de volgorde van Googles zoekresultaten. Reacties op posts worden vervolgens ook in Gmail weergegeven.

Meer dan 100 miljoen gebruikers

Google integreert deze nieuwe opties voorlopig alleen met het eigen Gmail, want alleen de functie waarbij er gereageerd kan worden op notificatiemail is ook toepasbaar via andere mailaanbieders. Een en ander lijkt bedoeld om het gebruik van Google+ ook op smartphones gemakkelijker te maken. Onlangs integreerde Google+ ook bellen via een telefoonverbinding in zijn dienst Hangouts.

Google maakte vorige maand zelf bekend dat Google+ de grens van 100 miljoen gebruikers had bereikt, waarvan er 50 miljoen dagelijks actief zijn. Het sociale netwerk dat nog geen jaar geleden werd gelanceerd probeert in rap tempo een serieuze tegenhanger van Facebook (inmiddels ruim 800 miljoen gebruikers) te worden.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Webwereld nieuwsbrief

Ontvang dagelijks een overzicht van het laatste ICT-Nieuws in uw mailbox.